Διαλογος με τον Δημητρη Πικιωνη

Η γη τούτη (η Αττική γη) κείτεται τώρα ως το πριν όμορφο σώμα ενός θεϊκού πλάσματοςόπου κατατρώγει τις σάρκες του η αρρώστια.Και αν είχε μιλιά- και έχει, αλλά δεν την ακούμε- θα έλεγε:«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι τι κάνετε; Τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα και η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου.Δεν ξέρατε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικά τους θα χάσει το νόημα της; Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματα μου; Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ρίξατε τα νερά των εικονοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς θεών πάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιρειών σας. Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας. Σε σας δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση: η εκμετάλλευση.Έτσι καταστρέψατε την πρώτη, σεπτή κορυφή της Ακρόπολης μου, το Λυκαβηττό, τους έλικες που σχημάτιζε το περίγραμμα τουΠου είναι ο Κολωνός, τα κράτιστα γας έπαυλα;Που οι σπηλιές και τα θρόνια του Πανός…»…Μα τι όφελος, η ύβρις μένει. Τίποτα πια δεν μπορεί να την απαλείψει, θα μείνει εις τον αιώνα.
Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Και όχι μόνο απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της μνήμης των περασμένων, έναντι του μέλλοντος και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πείτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθαυτή, η αιτία της καταστροφής. Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία.
Δημήτρης Πικιώνης (1887- 1968). Αρχιτέκτων, ζωγράφος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιοι του Κεντρικού τομέα Αθήνας

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ευσταθίου
Είναι 34 χρονών από την Πελοπόννησο και τη Θράκη. Μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου και στο Γαλάτσι, όπου ζει σήμερα. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Απόφοιτη Ν
ομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γάνδη του Βελγίου στην Ευρωπαϊκή Εγκληματολογία και τα Ποινικά Συστήματα Δικαιοσύνης.
Παντρεμένη με τον Άρη Τσουκνίδα και με τρίχρονο γιο.
Με έντονη δραστηριότητα από τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας επί σειρά ετών και έπειτα της ΚΠΕ του ΣΥΝ από το 2004.
Υπήρξε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθηνών μετά τον πρόωρο χαμό του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Με νέους και παλιούς συντρόφους συμμετείχε στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μέλος της Ε.Ε. και της Π.Π.Ε., με όραμα και προτάσεις για μία δημιουργική Αριστερά με ανανέωση, τόλμη και ευθύνη για τον άνθρωπο και την κοινωνία.


ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του Διονυσίου
Η Βασιλική Αβραμοπούλου γεννήθηκε στην Aθήνα το 1956. Αποφoίτησε από το Αρσάκειο. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Xαρακτική και ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών Aθήνας. Mέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του Δημοκρατικού Αγώνα ΑΣΚΤ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και σήμερα μέλος της ΚΠΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και σήμερα ασχολείται με τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια εκδόσεων. Έχει συνεργασθεί με Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς (Εθνική Πινακοθήκη, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Eυρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ριζάρειο Ίδρυμα, Ταινιοθήκη της Ελλάδος κ.ά.).


ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΑΦΡΑ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ) του Ιμπραήμ
Γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Βεάκη, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Ο.Π.Ε., έχει δε φοιτήσει και στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Αθηνών και στο Global Migration του City University of London.
Εργάστηκε ως ηθοποιός σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές, δημοτικά θέατρα, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.
Από το 2004 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και συγκεκριμένα με τους μετανάστες δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα, Αρθρογραφεί στην Athens Voice.
2009 – 20010 ειδική σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγια.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου
Πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος
Πτυχίο πολιτικού μηχανικού Ε.Μ.Π. 1976
Μεταπτυχιακές σπουδές Συγκοινωνιολόγου μηχανικού , Παρίσι 1982
Εργασία στο Υπουργείο Μεταφορών της Γαλλίας (1982-1983). Τομέας Σχεδιασμού Κυκλοφορίας και Αστικών Μεταφορών.
Εργασία στο ΥΠΕΧΩΔΕ (1983-1987) στο Σχεδιασμό Συγκοινωνιακών Έργων
Ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής Συγκοινωνιακών Έργων και Σχεδιασμού Κυκλοφορίας από το 1988 μέχρι σήμερα
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Μεταφορών – Συγκοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Μέλος της Επιτροπής Οικολογίας και Περιβάλλοντος της ΓΣΕΕ. Μέλος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλισης του Δήμου Αθηναίων.

ΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΡΟΥΛΑ) του Χριστοφόρου
Η Ασπασία (Ρούλα) Βαλακίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Πατήσια. Είναι δημοσιογράφος. Μετά τις σπουδές της στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, το 1989 εργάστηκε ως συντάκτης του Πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Επικαιρότητα». Στη συνέχεια εργάστηκε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Άνω Λιοσίων, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Κύκλος», στον Flash και στο Β΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Επίσης υπήρξε συντάκτης και στη συνέχεια αρχισυντάκτρια του πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας «Νίκη». Παράλληλα, συνεργάστηκε με περιοδικά, πάντα με αντικείμενο τον πολιτισμό.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κυριάκου

Ο Αντρέας Βασιλιάς γεννήθηκε στο Βόλο στα 1956. Ανήκει στο μεταίχμιο της γενιάς του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης. Ως φοιτητής Ψυχολογίας στο Παρίσι (1974/1982), στον απόηχο του Μάη του ’68, δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ασχολήθηκε με την αποασυλοποίηση των χρόνια ψυχικά πασχόντων και την αντιμετώπιση ασθενών σε κρίση. Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την οργάνωση Σταθμών Συμβουλευτικής στους Δήμους, όπως και με την εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Ι.Υ.Π. Στο διάστημα 2007/09 εξέδιδε μηνιαία εφημερίδα στη Σκιάθο. Είναι κλινικός ψυχολόγος/ψυχαναλυτής, διδάκτορας ψυχολογίας, ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει εκδώσει δύο βιβλία σχετικά με την κλινική ψυχανάλυση, την ψυχαναλυτική ανθρωπολογία και κοινωνιολογία.

ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΕΡΣΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ του Λαζάρου

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Κύρια επαγγελματική ενασχόληση είναι η εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η διδασκαλία σε ιδιωτικό ΙΕΚ.
Ενεργή συμμετοχή σε θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γενικά ό,τι δημιουργικό δεν εξασφαλίζει μισθό, ασφάλιση και κοινωνική καταξίωση.
Επόμενος στόχος: η ριζική αναμόρφωση της Περιφέρειας Αττικής και η εκμάθηση κινέζικων, διότι, ούτως ή άλλως, θα χρειαστούν.

ΓΙΝΑΡΓΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αντωνίου
Δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε το 1956 στην Κέρκυρα. Ζει στου Ζωγράφου.
Είναι ενταγμένος από το 1976 στην Αριστερά.
Σήμερα είναι μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Είχε συνδικαλιστική δράση στο Συνδικάτο Μετάλλου και
σήμερα στους ΟΤΑ. Είχε ενεργό συμμετοχή στο
ειρηνιστικό κίνημα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ του Ασημάκη
Γεννήθηκε το Μάη του 1968. Μουσικός παραγωγός στη ΝΕΤ 105,8.
Μουσικός από μικρός σε μαθητικά σχήματα, αργότερα σε γκρουπάκια στα Εξάρχεια και τελικά ιδρυτικό μέλος – κιθαρίστας και συνθέτης – στην «Ενδελέχεια». Κάπου στη μέση αυτής της διαδρομής αρχίζει και η πορεία στη ραδιοφωνία, ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους σταθμούς, στον rock fm, και τελικά στην ΕΡΑ μέχρι σήμερα

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρυσοστόμου

Ο Νίκος Διομήδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα του από την Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, M, Sc στο Management.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Έχει εργαστεί στη «ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ», στη «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» και στη «IBM ΕΛΛΑΣ».
Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, του Δ.Σ. Φοιτητών της Ν. Φιλαδέλφειας, του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ) καθώς και μέλος των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τη χρήση της Πληροφορικής. Ήταν ο Έλληνας Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προστασίας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από τη χρήση της Πληροφορικής στη Διεθνή Ομοσπονδία Πληροφορικής (IFIP), που υπάγεται στην UNESCO.
Αρθρογραφία του έχει δημοσιευθεί στην ΑΥΓΗ, στην ΚΟΜΘΕΠ, στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, στο ΑΝΤΙ καθώς και στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

ΕΡΜΙΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Παναγιώτη

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Υμηττό, όπου τελείωσα το σχολείο. Στα 16 μου χρόνια, ακούγοντας τον Ψαριανό να εξαπολύει ύβρεις προς τα κακώς κείμενα, αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος! Στη συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμαθα να μιλάω και άλλες τρεις γλώσσες, για να συνεννοούμαι καλύτερα. Πλέον, είμαι δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι μέρος της ζωής μου και τα θεωρώ απαραίτητα εργαλεία παιδείας και βελτίωσης της καθημερινότητάς μας. Τον υπόλοιπο χρόνο, ασχολούμαι ενεργά με την άτυπη εκπαίδευση, τις κοινωνικές οργανώσεις νέων, τον εθελοντισμό και τις πολιτισμικές ανταλλαγές.

ΖΙΩΓΑ ΕΛΕΝΗ του Βασιλείου

Συγγραφέας - ηθοποιός. Γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Η καταγωγή της από την Ήπειρο και την Κωνσταντινούπολη. Γνωστή κυρίως από τις σειρές της στην τηλεόραση στις οποίες συμμετέχει και ως ηθοποιός , από τα τραγούδια στα οποία έχει γράψει τους στίχους, αλλά και από την παρουσία της στο θέατρο. Την Αθήνα την αγαπάει σαν πατρίδα.


ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΝΙΝΑ) του Πέτρου

Γεννήθηκα το 1960, μεγάλωσα στην Καβάλα, δουλεύω ως αρθρογράφος/ δημοσιογράφος στα περιοδικά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 μέχρι σήμερα. Κατά καιρούς δουλεύω ως ραδιοφωνική παραγωγός (καλή ώρα). Έχω γράψει οκτώ βιβλία, δύο σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, δύο σίριαλ, ένα σενάριο τηλεταινίας και πολλά διηγήματα: αυτά είναι όσα έχουν κυκλοφορήσει γιατί είναι κι άλλα που δεν είδαν ακόμη το φως του ήλιου. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.
Βιβλία: «Κενά Μνήμης», «Μυροβόλος Άνοιξις», «Φεύγα», «Η ζωή (δεν) είναι ταινία», «Η σκόνη της ημέρας», «Αληθινή σταρ», «Πώς να γράψεις», «Το Μεγάλο Καλοκαίρι», In the vault» (ένα από τρία διηγήματα).
Σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους: «Ελεύθερη Κατάδυση», σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος. «Ριζότο», σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα
Σενάρια σίριαλ: «Φεύγα», «Ξέχασέ με» (μαζί με τον Βαγγέλη Νάση).
Σενάριο τηλεταινίας:«Απαγωγή»

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Διονυσίου
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Ως πολίτης με προβλήματα όρασης δραστηριοποιείται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, όπως τα άτομα με αναπηρία. Συμμετέχει στην κινηματική συλλογικότητα «Παρέμβαση αναπήρων πολιτών», ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διάφορους συλλογικούς φορείς σχετικούς με την αναπηρία. Με πλούσια εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, με συμμετοχή στο παρελθόν στις συντονιστικές γραμματείες των κινήσεων «Η άλλη Αθήνα» και «Πολίτες για την Αθήνα» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας. Συμπαρατάσσεται με εκείνες τις δυνάμεις μέσα από τον συνδυασμό Αττική Γη που αξιοποιώντας τον οραματικό με τον προγραμματικό και υπεύθυνο λόγο μπορούν να κάνουν πράξη την ανάγκη των πολιτών για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αξιόπιστο κοινωνικό κράτος.

ΚΑΚΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου
Σκηνοθέτης. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεχνοχώρου (1981-2003), και του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Καλαμάτας (89-91, και 2003-6). Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Ζήση Χαρατσάρη (Θεσ/νίκη), στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (σπουδές υποκριτικής), στο Webber Douglas Academy of Dramatic Art του Λονδίνου (Μεταπτυχιακές σπουδές υποκριτικής) και στο Drama Center of London (σπουδές σκηνοθεσίας). Έχει κάνει πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές σκηνοθεσίες, μουσικές παραστάσεις, αλλά και μεταφράσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια, θεατρικά εργαστήρια και πολιτιστικά events

ΚΑΛΑΡΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) του Δημητρίου
Γεννήθηκε το 1957 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Σπούδασε κατά τη μεταπολίτευση στο Ιστορικό –Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών. Υπήρξε μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα και του Ρήγα Φεραίου Φιλοσοφικής. Το 1982 διορίστηκε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1987 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετεί στο Μαράσλειο Γυμνάσιο, στο Κολωνάκι. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στη Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Στυλιανού
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1946. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας και Γλώσσας του ΑΠΘ. Προδικτατορικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της δικτατορίας πέρασε έξι χρόνια στην εξορία και τη φυλακή. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς και του Συνασπισμού. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ επί σειρά ετών, ώς το 6ο συνέδριο. Τώρα είναι μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Άλλη Αθήνα, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

ΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου

Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία στη Βαρκελώνη. Ζει και εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος, στην Αθήνα με συμμετοχή και παρουσία στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δραστηριοποιημένος στις γραμμές της Ανανεωτικής Αριστεράς από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια, μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς από την ίδρυσή της.


ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΛΕΥΚΟΘΕΑ του Νικολάου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2007 αποκτά πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της σχολής Ν.Ο.Π.Ε του ΑΠΘ, γεγονός που αποτελούσε πρωταρχική επιλογή. Παράλληλα, εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Συκεών και αρχίζει την αρθρογραφία σε διαδικτυακούς τόπους, σε θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας. Από μικρή ηλικία συμμετέχει σε πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λόγω της ενασχόλησης με το χορό, και καταρτίζεται σε ευρύτερους τομείς που αφορούν την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες, τον κινηματογράφο, τη μετάφραση, ξένες γλώσσες και Μ.Μ.Ε.
Το 2007 έρχεται στην Αθήνα. Εργάζεται αρχικά σε δικηγορικό γραφείο και έπειτα ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε πολυχώρους πολιτισμού και τεχνών. Το 2010 αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μιου Αθηνών, με κατεύθυνση στην Κοινωνιολογία, γεγονός που συνέτεινε στην ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας σε κοινωνικά ζητήματα.
Η ευαισθητοποίηση σε όλους αυτούς τους τομείς, σε σχέση με τον έντονο προβληματισμό για τις συνθήκες ζωής της Αθήνας, όξυναν την ανάγκη κοινωνικο-πολιτικής δραστηριοποίησης. Το πρόγραμμα της Αττικής Γης υπήρξε η κινητήρια αφορμή για συμμετοχή στην υλοποίηση αυτής της κοινής προσπάθειας.

ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ του Μιχαήλ

Γεννήθηκε στο Βύρωνα το 1964. Φοίτησε στα δημόσια σχολεία της περιοχής και πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1989.
Έκτοτε εξασκεί το επάγγελμα του χειρουργού - οδοντιάτρου στο Παγκράτι.
Έχει δύο παιδιά, την Αφροδίτη 15 ετών και τον Άρη 10 ετών.
Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά πρώτη φορά, γιατί απλώς..."δεν πάει άλλο..."

ΛΕΠΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Παναγιώτη
Γεννήθηκα στο Θησείο το 1960 και μεγάλωσα στο Χολαργό. Από το 1990 ζω στο Ψυχικό. Το 1979 πήρα απολυτήριο από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης. Το 1986 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1987 μέχρι το 1989 υπηρέτησα τη θητεία μου στον στρατό ξηράς. Από το 1989 μέχρι το 1990 έκανα την θητεία μου ως γιατρός στο αγροτικό ιατρείο στο Βραχάτι Κορινθίας. Το 1996 έλαβα την ειδικότητα της Παθολογίας από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχοντας υπηρετήσει ως ασκούμενος στο Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Από το 1996 έως το 2006, οπότε παραιτήθηκα, εργάστηκα ως παθολόγος, με σύμβαση έργου ειδικού τύπου, στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΙΚΑ. Από το 1996 διατηρώ Ιατρείο στην περιοχή του Χολαργού. Από 01/01/1999 έως 01/01/2000 εκπαιδεύτηκα στο σακχαρώδη διαβήτη στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Τη χρονιά 2002-2003 ανέλαβα την οργάνωση και διεύθυνση του Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Έχω επίσης εκπαιδευτεί στο Βελονισμό στν Γαλλία (πτυχίο από την ESAF, 1990) και στην Ψυχοσωματική Ιατρική στο Παρίσι, έχοντας οργανώσει στην Ελλάδα αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχοσωματικής θεραπείας, μια που πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους πόνους και τα συμπτώματα μας οφείλονται στη σωματοποίηση του άγχους που δεν εκφράζεται αλλιώς. Από το 2003 έως σήμερα είμαι διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ του Φιλίππου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δε σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα σαν είδος. Ακολούθησε σπουδές και πήρε πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967 και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία". Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Το 2000, δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά. Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του είναι η Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, και οι δυο ηθοποιοί.

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Σπύρου

Γεννήθηκα το 1958 στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Εξάρχεια. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Έχω εργαστεί σε δύο ιδιωτικά γραφεία και στο Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών του ΥΠΕΧΩΔΕ. Έκτοτε εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία χρόνια έχω γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και ασχολούμαι με μελέτες ιδιωτικών έργων. Γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη.

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ευαγγέλου
Είναι δημόσιος υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Καισαριανή όπου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Ασχολήθηκε με τη μουσική σε θεωρητικό επίπεδο παίρνοντας μαθήματα αρμονίας και πιάνου.
Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και στα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973. Από το 1984 εργάζεται ως τεχνικός βοηθός στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΝΠΔΔ) όπου έχει ειδικευτεί στο Βοτανικό Προσδιορισμό και την Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση Ζιζανίων.
Εκτός από την αγάπη της στη μουσική είναι μεγάλος φίλος των ζώων τα οποία υπεραγαπά και φροντίζει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στη ζωή.
Με τη συμμετοχή της στο Συνδυασμό του Γρηγόρη Ψαριανού, της δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί για τα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

ΜΑΓΚΛΑΡΗ ΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στην Καισαριανή. Τελείωσα το 2ο Λύκειο Καισαριανής και είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Ζω και εργάζομαι στην Καισαριανή, όπου διατηρώ δικηγορικό γραφείο. Ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Μάγκλαρης, οικονομολόγος, κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Η μητέρα μου Νανά Μάγκλαρη - Βασιλακοπούλου, εκπαιδευτικός, έχει μικρασιατική καταγωγή. Από το 2000 έως το 2007 ήμουν μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού στην πολιτική κίνηση της Κομοτηνής και ως φοιτήτρια συμμετείχα στο φοιτητικό σχήμα Δίκτυο Αυτόνομων Αριστερών Σχημάτων. Με την επιστροφή μου στην Αθήνα έγινα μέλος της πολιτικής κίνησης Καισαριανής - Βύρωνα της Νεολαίας Συνασπισμού, από την οποία αποχώρησα με την Ανανεωτική Πτέρυγα κατά το 6ο Συνέδριο του Συνασπισμού.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μιχαήλ
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1957 κα από το 1969 κατοικώ στην Αθήνα
Το 1982 τελείωσα τη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1991 κατέχω την ειδικότητα της Παθολογίας. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζομαι ως επιμελητής στο Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς.
Έχω διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Γιατρών του Νομού Φωκίδας. Επίσης υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών.


ΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΠΑΤΜΑΝ) του Δημητρίου
Γεννήθηκε το 1955 στα Άνω Πετράλωνα.
Τελειόφοιτος ΤΕΙ στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων.
Ραδιοφωνικός παραγωγός, ιδιοκτήτης του “BATMAN” και συνιδιοκτήτης της μουσικής σκηνής “ ΑΥΛΑΙΑ’’.






ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ (ΡΟΗ) του Νικολάου

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Ιδιωτικός υπάλληλος.
Σπουδές: Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Πήρε μέρος στους φοιτητικούς αγώνες του 114 και του 15% για τη Δημοκρατία και την Παιδεία (εργαζόμενοι, φοιτητές, Νεολαία Λαμπράκη). Το 1967 για τη δράση της εξορίστηκε στη Γυάρο
Κοινωνικοί αγώνες: σύλλογοι γονέων, κοινωνικές ομάδες που αφορούν την εργαζόμενη μητέρα και τις μειονότητες. Σύμβουλος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΙΑΝ (Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας). Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.


ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ) του Δημητρίου

Γεννήθηκε στο χωριό Αγράμπελα των Καλαβρύτων, αλλά έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Παγκρατίου.
Από πολύ νέα εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς και μέσα από τα πολιτικά κόμματα που την εκπροσωπούσαν αγωνίστηκε για την επικράτηση της πολιτικής της, αψηφώντας και τους διωγμούς που υπέστη κατά καιρούς, τόσο στα προδικτατορικά χρόνια όσο και κατά την περίοδο της χούντας.
Παράλληλα την απασχόλησαν σοβαρά πολλά από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Αθήνας και ιδιαίτερα του Παγκρατίου, όπου και προσπαθεί για τη λύση τους.
Ενεργό μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σήμερα, συνεχίζει να πορεύεται σταθερά στο δρόμο που χάραξε από τα νεανικά της χρόνια.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑ του Γεωργίου

Η Χαρά Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1977 στον Κολωνό, όπου ζει μέχρι σήμερα. Έχει σπουδάσει περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ενεργειακή πολιτική στο Imperial College του Λονδίνου.
Υπήρξε ενεργό μέλος του Τμήματος Οικολογίας του Συνασπισμού, επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. (Μίνα Ξηροτύρη, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης) για θέματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής και μέλος της ΚΠΕ, ως το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ.
Σήμερα μέλος της ΠΠΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αντικείμενο το περιβάλλον και την ενέργεια.

ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΜΠΛΟΥ) του Θεοχάρη

Ο Κώστας Παπαμάργαρης γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους τον Μάρτη του 1969.
Οι γονείς του, Θεοχάρης Παπαμάργαρης και Λυδία Αγγέλου, κρατήθηκαν στις φυλακές της χούντας ως μέλη της Δημοκρατικής Άμυνας (ο πατέρας) και του ΠΑΚ (η μητέρα).
Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και μπήκε στο ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων. Το 1994 δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης. Ήταν ο 80ός μη θρησκευτικός αντιρρησίας στην Ελλάδα και ακόμα και σήμερα παραμένει ανυπότακτος. Ασχολήθηκε με το Σύνδεσμο Αντιρρησιών και με άλλα κοινωνικά κινήματα.
Έζησε 10 χρόνια στη Μονεμβάσια και τώρα ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον Απόλλωνα Αθηνών.
che fece...il gran rifiuto

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 16-2-1952. Επάγγελμα μηχ. Νοήμονων Δικτύων
Πολιτικές δραστηριότητες: Μέλος του Κ.Σ. και του Γραφείου Κ.Σ. της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από το 1978, έως το 1985. Μέλος του Κ.Κ.Ε εσωτερικού, του Γραφείου Α. Αθήνας και της ΚΠΕ από το 1985 έως 1989. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς και μέλος της ΚΠΕ της, το 1989. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού το 1991, του Ριζοσπαστικού Φόρουμ (Μιχ. Παπαγιαννάκης ), της Σύνθεσης (Φ. Κουβέλης ) μέλος του Γραφείου
της Α. Αθήνας, αποχώρησε από το Συνασπισμό το 2005. Συγκρότησε με άλλους αποχωρήσαντες και μέλη του αντιδικτατορικού Ρήγα και της ΕΔΑ την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλος της Π.Π.Ε. και της Εκτελεστικής της Επιτοπής. Υπεύθυνος για τον ηλεκτρονικό τύπο και τον ιστότοπο του κόμματος.

ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαΐου 1955. Είναι αρχιτέκτων του Πολυτεχνείου του Μιλάνου (1982), διδάκτωρ (1990) και μεταδιδακτορικός ερευνητής (1991, 1992) του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Τουρίνου (2005). Το Φεβρουάριο του 2010 εκλέχθηκε καθηγητής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (υπό διορισμό).
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (1983), του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (1996), αξιολογητής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών (2001), ενώ υπήρξε μέλος του ΣΑΔΑΣ (1982-1990).
Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι μέλος του Τομέα Παιδείας τού Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Θεμιστοκλή
Διπλωματούχος ηλεκτρονικός μηχανικός , απόφοιτος Politecnico di Torino (Ingegneria Elettronica).
Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα , κατάγεται από την Πρέβεζα και κατοικεί στην Καισαριανή.
Έχει εργαστεί ως μηχανικός, υπεύθυνος Έργων και τεχνικός διευθυντής σε εταιρίες Εφαρμογών Αυτοματισμού και Πληροφορικής.
Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής "Επαγγελματικών Θεμάτων Νέων Ειδικοτήτων " του ΤΕΕ.
Εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. σε επιτροπές Υπουργείων.
Γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης Δημοκρατικής Αριστεράς Καισαριανής.
Μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΠΙΠΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Γεωργίου

Η Δήμητρα Πιπιλή γεννήθηκε το 1975. Μεγάλωσε στο Χολαργό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης σε περιοδικά και ραδιόφωνα και τα τελευταία επτά χρόνια εργάζεται στις Εκδόσεις Άγρα.

ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου
Είμαι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι με επιχειρήσεις στην περιοχή του Βύρωνα.

ΡΟΥΠΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η μεταπολίτευση τον βρίσκει στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, στο 9ο Λύκειο Θησείου. Εκείνη την περίοδο αρχίζει και η έντονη δραστηριοποίησή του στους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Την εποχή της αμφισβήτισης, 1979-1980, αναπτύσσει έναν ισχυρό προβληματισμό απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα, μέσω της ενεργού συμμετοχής και παρουσίας στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της αριστεράς. Γρήγορα προσγειώνεται σε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο από αυτό που ονειρευόταν, αναλαμβάνοντας, λόγω συνθηκών, την οικογενειακή επιχείρηση για περίπου 15 χρόνια. Η φύση της δουλειάς οδήγησε στο να γίνει η νυχτερινή ζωή της Αθήνας ο «πρωινός του καφές». Στο πλαίσια αυτό έρχεται σε επαφή με ανθρώπους από τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Τότε αρχίζει και η γνωριμία με το Γρηγόρη Ψαριανό.
Το 1994, ανακαλύπτοντας ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι της μεταπολεμικής Αθήνας, γυρίζει σελίδα και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην αναδιαμόρφωση, αξιοποίηση και δημιουργία ενός πολυχώρου (Στοά) που προάγει τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης, μέσω πληθώρας δραστηριοτήτων, τα τελευταία 15 χρόνια. Η επαφή του με τον πολιτισμό, παράλληλα με τις προσωπικές καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τον εκπλήσσουν με την υποψηφιότητά του στα κρατικά βραβεία ποιότητας (β’ ανδρικός ρόλος) για την ταινία Αγρύπνια του Νίκου Γραμματικού, στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η πολυετής εμπειρία στην καθημερινή ζωή της πόλης, και η αγανάκτηση για τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, τον οδήγησαν στο να δει θετικά την πρόταση του Γρηγ. Ψαριανού για την Αττική Γη και να συμμετέχει στην προσπάθεια μαζί του, ώστε να κερδίσουμε και πάλι το αυτονόητο που ζήσαμε μεγαλώνοντας και τώρα έχει χαθεί.

ΣΑΜΟΥΗΛ ΙΣΑΑΚ (ΖΑΚ) του Δαυίδ

Ο Ζακ Σαμουήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Ως jazz drummer συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα συνεργαζόμενος με πολλούς και σημαντικούς έλληνες jazzmen. Στις αρχές του 90 υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου Κώστα Γιαννουλόπουλου, συμμετείχε στη δημιουργία του “jazz FM 102,4”, του πρώτου ειδικού ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Ως ραδιοφωνικός παραγωγός εργάστηκε στον ραδιοσταθμό Ρυθμός 101,1 δύο χρόνια υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Θαλασσινού και πέντε συνεχή χρόνια στο «Κοsmos 93.6» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Άρθρα του για την Jazz και την “World Music” έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Ήχος” "Τζαζ & Jazz", «Δίφωνο», "Echo &Artis" και Ποπ & Ροκ. Eργάζεται από το 1997 ως μουσικός επιφυλλιδογράφος στην εφημερίδα "Τα Νέα" και είχε, μέχρι πρόσφατα, μόνιμη στήλη για μουσικά θέματα στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Από το 1999 διδάσκει «ιστορία της jazz» στο τμήμα jazz του ωδείου "Αthenaeum”. Διατέλεσε, πρόσφατα, διευθυντής σύνταξης του μουσικού μηνιαίου free press JAZZIN

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του Γεωργίου

Ονομάζομαι Σπύρος Σκούρτης. Γεννήθηκα στο Παρίσι τον Οκτώβρη του 1968. Ήμουνα στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στο Τμήμα Νεώτερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Στο Μόναχο, τελικά, είναι που έγινα επαγγελματίας bar-tender. Σε αυτό το επάγγελμα, με το οποίο αρχικά ασχολήθηκα από ανάγκη, βρήκα τη δράση και την κοινωνικότητα που μου ταίριαζε. Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου. Ζω, εργάζομαι και ανησυχώ στην Αθήνα.


ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Σεραφείμ

O Φίλιππος Σοφιανός γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Το 1977 εισήχθη με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ΄όπου αποφοίτησε 1980. Παράλληλα κάνει σπουδές χορού, κινησιολογίας και μουσικής
Από τότε δουλεύει διαρκώς ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ιδρυτής της εταιρείας Pecora Nera Production, εμφανίζεται ως παραγωγός και σκηνοθέτης το 2009. Τα τελευταία 13 χρόνια διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές. Εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων ηθοποιών από το 2002. Είναι πατέρας δυο παιδιών. του Τζάνου και της Ισμήνης

ΤΡΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΗ) του Αλεξάνδρου
Γεννήθηκε στο Βόλο. Μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή “Saint Joseph”.
Σπουδές: Ανωτέρα Σχολή Ξεναγών Αθηνών. Diplome SuperieurIstoire de lArta lEcole du Louvre / BAC +4 (PARIS V).Δούλεψε δέκα χρόνια ως γαλλόφωνη ξεναγός σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες -γαλλικών συμφερόντων- στον τομέα της επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται για το ελληνικό Θέατρο, αρχικά στην εταιρία “Ελληνική Θεαμάτων Α.Ε.” και στη συνέχεια, μέχρι σήμερα, στο Θέατρο Badminton.. Μιλάει γαλλικά , αγγλικά, ιταλικά. Έκανε μαθήματα ιαπωνικών τέσσερα χρόνια. Ταξίδεψε με τον πατέρα της - δημοσιογράφο επί σειρά ετών της εφημερίδας Καθημερινή - και συμμετείχε σε δημοσιογραφικές αποστολές ως μεταφράστρια. Ως κορυφαίες αναφέρονται Κούβα/συνέντευξη Κάστρο, Λίβανος – εμπόλεμη ζώνη – συνέντευξη Αραφάτ.

ΤΣΕΒΑ ΓΑΛΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ του Δημήτριου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Εργάστηκε στο θέατρο συμμετέχοντας σε αξιόλογες παραστάσεις σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές (Εθνικό Θέατρο, ΚΑΠΠΑ, ΒΕΑΚΗ, ΑΘΗNA κ.α.) και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (Κρήτης, Καλαμάτας). Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες σειρές , τόσο στα κρατικά όσο και στα ιδιωτικά κανάλια. Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με τους: Σταμ. Φασουλή, Διαγ. Χρονόπουλο, Γ. Μιχαηλίδη, Ν. Κούρκουλο, Μαν. Μανουσάκη, Γ. Κιμούλη, Σπ. Ευαγγελάτο, Γ. Δαλιανίδη, Γ. Θεοδοσιάδη, Δάνη Κατρανίδη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Αλ. Ρήγα κ. α.
Άλλες δραστηριότητες: Παρουσίαση ραδιοφωνικής εκπομπής, παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής, εκφωνήσεις, δημόσιες σχέσεις, μουσική επιμέλεια, κινηματογράφος (Kings of Mikonos).

ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σωτηρίου
Ο Πάνος Φορτούνας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χημικός μηχανικός, αλλά πολύ νωρίς κατάλαβε ότι δεν κάνει γι’ αυτό το επάγγελμα, καθότι ανακάλυψε τη μουσική μέσα του. Έτσι έφυγε με διάθεση μεταναστευτική στε Δύση και Ανατολή, όπου παράλληλα με το ταξίδι και τις ευκαιριακές βιοποριστικές ενασχολήσεις, ασχολήθηκε με τη σύνθεση και το τραγούδι. Όμως μεγάλη μάγισσα η γλώσσα η ελληνική, και το «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», …οπότε μάζεψε τις εμπειρίες του και γύρισε στην Αθήνα όπου και κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «παράξενος Cosmos». Από τους συντελεστές του δίσκου είναι ο Bob Dylan και η χαρισματική Σωτηρία Λεονάρδου στο τραγούδι καθώς και ο «συνυποψήφιος» Ηλίας Λογοθέτης στο ρόλο του Δημάρχου σε μελοποιημένο ποίημα του Γεωργίου Σουρή. Έγραψε και μουσική για το θέατρο, ανάμεσα στα άλλα για τις παραστάσεις Caveman (4os χρόνος), Baby Jane, Τα παιδιά του λύκου..

ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΛΙΛΗ) του Παντελή
Γεννήθηκα στην Κρήτη. Ζω 40 χρόνια στην Αθήνα και είμαι ερωτευμένη με αυτή την πόλη. Εργάζομαι στο σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, διακοσμητικών αντικειμένων και εσωτερικών/εξωτερικών χώρων. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά είμαι ενεργός πολίτης και νοιάζομαι για την Αθήνα και τα κοινά.

1 σχόλιο:

  1. Καποιοι πανε στα παρισια,τα λονδινα και στην αμερικα ως οικονομικοι μεταναστες και καποιοι για 'αναζητησεις' και 'σπουδες'.Η νεωτερη ιστορια της Ελλαδας υποδεικνυει οτι μόνο ΚΟΥΦΑΛΕΣ διαθετουν 50 χιλιαρικα για πεταμα.Προσωπικα το ΕΜΠ το τελειωσα με αγωνα και δεν ειχα την πολυτελεια για επαναστατικη γυμναστικη.Οι προγονοι μου ,ευτυχως,δεν ηταν υπουργοι του μητσοτακη,αλλα αγωνιστες ,βιοπαλεστες,στα βουνα και τις εξοριες.ΑΡΑ δεν υπαρχει σημειο επαφης παρα την αρχικη προθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή