Διαλογος με τον Δημητρη Πικιωνη

Η γη τούτη (η Αττική γη) κείτεται τώρα ως το πριν όμορφο σώμα ενός θεϊκού πλάσματοςόπου κατατρώγει τις σάρκες του η αρρώστια.Και αν είχε μιλιά- και έχει, αλλά δεν την ακούμε- θα έλεγε:«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι τι κάνετε; Τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα και η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου.Δεν ξέρατε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικά τους θα χάσει το νόημα της; Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματα μου; Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ρίξατε τα νερά των εικονοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς θεών πάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιρειών σας. Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας. Σε σας δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση: η εκμετάλλευση.Έτσι καταστρέψατε την πρώτη, σεπτή κορυφή της Ακρόπολης μου, το Λυκαβηττό, τους έλικες που σχημάτιζε το περίγραμμα τουΠου είναι ο Κολωνός, τα κράτιστα γας έπαυλα;Που οι σπηλιές και τα θρόνια του Πανός…»…Μα τι όφελος, η ύβρις μένει. Τίποτα πια δεν μπορεί να την απαλείψει, θα μείνει εις τον αιώνα.
Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Και όχι μόνο απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της μνήμης των περασμένων, έναντι του μέλλοντος και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πείτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθαυτή, η αιτία της καταστροφής. Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία.
Δημήτρης Πικιώνης (1887- 1968). Αρχιτέκτων, ζωγράφος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιοι του Νοτίου τομέα Αθηνών



ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ




ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΦΑΙΗ) του Σπυρίδωνα


Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα και ζω στον Άλιμο 17 χρόνια. Είμαι ηθοποιός. Είμαι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας με πολλούς γάμους, διαζύγια, παιδιά και σκυλάκια, από την οποία έμαθα τα εξής:

Σεβασμός στην προσωπικότητα και τις επιθυμίες των άλλων

Οι καβγάδες δε λύνουν προβλήματα

Πειθώ και διαλλακτικότητα

Προσήλωση και αγώνας για την επίτευξη των στόχων

Φροντίζουμε τις ανάγκες αυτών που δεν μπορούν να τις καλύψουν μόνοι

Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα

Όλοι έχουμε την ίδια επιθυμία. Να ζήσουμε καλύτερα.




ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου


Ο Δημήτρης Κ. Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα από Σμυρνιό πατέρα και Αλεξανδρινή μητέρα. Είναι επίκουρος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Αθηνών, Πρόεδρος του τομέα Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Από τα μαθητικά του χρόνια στη δικτατορία, μέχρι σήμερα συμμετέχει στους συλλογικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της Ανανεωτικής Αριστεράς. Έχει σταθερό ενδιαφέρον για την Κοινωνική Ιατρική και Ψυχιατρική και την Αγωγή Υγείας. Συμμετείχε στους αγώνες για την ίδρυση του ΕΣΥ και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Διετέλεσε μέλος στα Δ.Σ. πολλών συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων (ΣΦΙΑ, ΕΙΝΑΠ, Σύλλογος ΔΕΠ Ιατρικής, Παιδοψυχιατρική Εταιρία Ελλάδας, ΕΚΕΨΥΕ κ.α.) και έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στη Ν. Σμύρνη.




ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1951, όπου και κατοικώ μόνιμα. Την περίοδο 1967-1974 έζησα στο Τορόντο του Καναδά, όπου σπούδασα Αγγλική Φιλολογία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια για ένα διάστημα και στη συνέχεια εργάσωηκα ως δημοσιογράφος. Είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Έχω εργαστεί 22 χρόνια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ στον τομέα της ενημέρωσης, ως ρεπόρτερ και αρχισυντάκτρια εκπομπών και δελτίων ειδήσεων. Επίσης έχω σκηνοθετήσει και παρουσιάσει στη ΝΕΤ οδοιπορικά ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξα μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και του ΚΚΕ εσωτερικού. Από το 2001 απασχολούμαι στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.







ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Γεωργίου

Ο Στάθης Γεωργόπουλος γεννήθηκε στο Μελιγαλά Μεσσηνίας και κατοικεί μόνιμα στον Άλιμο. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πλούμπη και έχουν το Διονύση και το Βαγγέλη.

Τελείωσε οικονομολόγος στον Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλες (Ευρωπαϊκή Οικονομία- Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση).

Είναι προϊστάμενος Τμήματος στο Υπουργείο Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Από το Φλεβάρη του 1989 εντάχθηκε στο Συνασπισμό της Αριστεράς, συμμετέχοντας στη Γραμματεία δημόσιου τομέα, στη Γραμματεία της κίνησης Δάφνης και τελευταία σε αυτή του Αλίμου. Μέλος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, μέχρι την αποχώρηση του. Συνεχίζει την πολιτική και κοινωνική του παρουσία από τις γραμμές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.


ΓΙΑΛΑΜΑ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη


Η Σοφία Γιαλαμά γεννήθηκε το 1967 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετεί από το 1995.

Υπήρξε εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Βρυξέλλες) αρμόδια για τα θέματα Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πνευματικής Ιδιοκτησίας και διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών Υποθέσεων (cultural Affairs Committee) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, το α΄ εξάμηνο του 2003.

Από το 2004 εργάζεται στη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.




ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Πέτρου


Γεννήθηκε στο Παγκράτι αλλά από το 1967 κατοικεί μαζί με την οικογένεια του στο Ελληνικό. Ήταν ιδρυτικό μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ Εσωτερικού στο Ελληνικό, ενώ αμέσως μετά τη δικτατορία διατέλεσε και πρώτος γραμματέας της. Κατά σύμπτωση και ο τελευταίος γραμματέας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου μετά την αποχώρηση του το 2005. Συνιδρυτής της δημοτικής κίνησης Αριστερή Ανανέωση (1978). Σήμερα ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.




ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ του Δημητρίου

Με ρίζες από την Μικρασία, ο Σπύρος Ευστρατίου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1953.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι διπλωματούχος μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Από τα φοιτητικά του χρόνια πήρε ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ.

Τη μεταπολιτευτική περίοδο την έζησε με έντονη πολιτική δραστηριότητα στο αριστερό και εργατικό κίνημα. Κατ’ επανάληψη εκλεγμένο μέλος διοικήσεων συνδικαλιστικών οργάνων, σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


ΖΗΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Δημητρίου


Γεννήθηκε στα Κούρεντα Ιωαννίνων. Σπούδασε ηθοποιός στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και θεατρολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Γέρακα και σε δραματικές σχολές. Στις φυλακές Κορυδαλλού στο τμήμα γυναικών εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Το Δράμα ενάντια στη βία». Στον ΟΚΑΝΑ εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Το Δράμα ενάντια στην εξάρτηση». Παραδίδει σεμινάρια «Δραματοποίησης» σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σε καθηγητές φιλολογίας με θέμα «το Δράμα ως μέσον προσέγγισης λογοτεχνικού κειμένου». Ίδρυσε την «Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αλίμου» και δίδαξε θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία του Δήμου Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Γλυφάδας, όπου σκηνοθέτησε πάνω από 80 παραστάσεις. Βραβεύτηκε από το Υπ. Παιδείας. Πρωταγωνίστησε στο θέατρο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός-σκηνοθέτης στο «Θέατρο Τέσσερις Εποχές» του Γιάννη Μόρτζου με τον οποίο είναι παντρεμένη. Ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Αλίμου για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Ίδρυσε το φιλανθρωπικό σύλλογο «Δημήτριος Ζήκος» για να συνεχίσει το έργο του πατέρα της.



ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σταύρου



ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) του Μιχαήλ

Γεννήθκα στον Ταύρο το Μάη του 68+1, στον αστερισμό των διδύμων. Μεγάλωσα ακούγοντας μελωδίες του μάνου. Τελείωσα το νυχτερινό λύκειο και από τότε δεν με είδε η μέρα. Εργάστηκα σε πολλά μπαρ και κλαμπ στην αθήνα και σε πολλά νησιά. Παρά λίγο ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά μ' έφαγαν τα κυκλώματα και άρχισα να γράφω ποίηση. Όνειρο μου είναι να γίνει η αττική μας και πάλι όμορφη και να πάρει πρωτάθλημα ο Φωστήρας.


ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λαζάρου

Γεννήθηκε το έτος 1969, στον Πειραιά. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Το έτος 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Παράλληλα το 1991 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο Marketing που διοργάνωσε στη χώρα μας το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Από το 1994 διατηρεί Οικονομοτεχνικό – Λογιστικό γραφείο στον Πειραιά. Συγχρόνως διευθύνει την Κατασκευαστική Εταιρία ΑΘΗΝΑ ΟΕ. Είναι μέλος και στηρίζει από το 1990 τις οργανώσεις UNICEF, UNESCO, WWF (Παγκόσμιο ταμείο για τη φύση), καθώς και στο Κοινωφελές Σωματείο ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική – εκτός από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια- στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Κερατσινίου υποστηρίζοντας τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Χάσκα, ως οργανωτικό μέλος. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές συμμετείχε ως οργανωτικό στέλεχος στην προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου της κοινότητας Σαρωνίδας, κου Γεωργόπουλου. Υπήρξε μέλος του κόμματος ΔΗΚΚΙ έως το 2000. Από το 2001 είναι πρόεδρος δύο αθλητικών συλλόγων στη Γλυφάδα.


ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μαθητής στο 73ο Δημοτικό και στη Βαρβάκειο. Έκανε σπουδές ιταλικής γλώσσας στην Περούτζια Ιταλίας, Βασικής Νομικής και Οικονομίας στη Νομική σχολή Λουντ Σουηδίας και Ιατρική στην Ουψάλα και τη Λουντ Σουηδίας. Είναι γυναικολόγος και λειτουργεί ιδιωτικό ιατρείο σε σκανδιναβικά πρότυπα. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι γνώστης της αγγλικής, σουηδικής και ιταλικής γλώσσας. Χόμπι του η ιστιοπλοΐα και η αμπελουργία / οινοποιία.

Πρόεδρος Δημοκρατικού Φοιτητικού Συλλόγου Περούντζιας 1973-1974. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Λουντ Σουηδίας 1976-1979 & 1983-1988. Συμμετείχε στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών Ενάντια στα Πυρηνικά Όπλα στη Μόσχα το 1988. Συνιδρυτής και πρόεδρος (2000-2002) του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας. Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ΑΝΟΙΑΘ. Μέλος του Ιδρύματος « Ανδρέας Λεντάκης». Αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα». Διδάσκει ιατρικά θέματα και ναυτοσύνη στη Σχολή Ιστιοπλοΐας του ΑΝΟΙΑΘ.

Στη δικτατορία μέλος του ΠΑΜ. Εντάσσεται στην ΕΔΑ και εκλέγεται μέλος της ΔΕ ’85. Ειδικός συνεργάτης/σύμβουλος του Ανδρέα Λεντάκη, προέδρου της ΕΔΑ 1987-1993, για θέματα γενικής πολιτικής, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και με τις εμπειρίες του από το σουηδικό μοντέλο. Από το 1993 κομματικά ανέντακτος. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως ανεξάρτητος, στο νομό Φωκίδας το 2007. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.


ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου

Γεννήθηκα στο Δεσποτικό του Δήμου Μολοσσών Ιωαννίνων το 1932. Έλαβα μέρος στην Εθνική Αντίσταση, την περίοδο 1943-1944, στα Αετόπουλα της Ε.Π.Ο.Ν.

Το 1949 καταδικάστηκα από το έκτακτο στρατοδικείο Ιωαννίνων. Αποφυλακίστηκα το 1952 και στάλθηκα στη Μακρόνησο. Απολύθηκα το 1956.

Από το 1956-1967 οργανώθηκα στην Ε.Δ.Α. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας (1976-1980). Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Σύμβουλος στην Ένωση Επαγγελματιών Καλλιθέας (1976-81). Από το 1990 μέχρι σήμερα, σύμβουλος στον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.


ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Λουκά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη δεκαπέντε ετών. Ζει στο Παλαιό Φάληρο. Είναι απόφοιτος των ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται ως μέλος ΕΤΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Γραμματεία του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής. Έχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που αφορούν την Πληροφορική και το Management στο χώρο της υγείας. Συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο Γονέων και στην Ομοσπονδία Γονέων Νότιας Αττικής. Μέλος του συλλόγου εργαζομένων ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν μέλος του ΣΥΝ μέχρι πρόσφατα και σήμερα είναι μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κομματική οργάνωση Καλλιθέας.


ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ ΛΥΔΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ του Στεφάνου

Γεννήθηκε το 1989. Εντάχθηκε στη νεολαία του Συνασπισμού το 2006. Σήμερα είναι μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη.


ΝΙΚΗΦΟΡΙΑΔΗΣ ΑΓΙΣ του Νικηφόρου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το1945. Κατοικεί στη Ν. Σμύρνη και έχει δύο γιους και έναν εγγονό. Διπλ. Μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος ΕΜΠ (1967). Εργάστηκε 15 χρόνια στη βιομηχανία, 25 χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και είναι πια συν/χος (χωρίς πλέον 13ο & 14ο μισθό). Στην πρώτη μετά τη χούντα διοίκηση του Παν. Συλλόγου Μηχ/γων - Ηλ/γων, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Μηχανικών Νοσοκομείων, μέλος επιστημονικών επιτροπών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Μέλος, διαδοχικά, της Δημοκρατικής Άμυνας, της Σοσιαλιστικής Πορείας, του Κ.Κ.Ε. Εσωτ., της ΕΑΡ και του ΣΥΝ. Στη Νομαρχιακή της Β’ Αθήνας του ΣΥΝ από το 1997 ως το 2010. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Παναγιώτη

Ο Αλέξανδρος Παλαμίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1979. Απόφοιτος του 2ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, σπούδασε μηχανικός Η/Υ στο Πολυτεχνείο Κρήτης και πήρε το διδακτορικό του στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία στον ΕΟΔ), είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και επί του παρόντος συνεργάτης στο ΤΕΙ Πειραιά. Με έντονη πολιτική δραστηριοποίηση ως φοιτητής, στη συνέχεια ασχολήθηκε με το χώρο των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Τα πολιτικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της δίκαιης οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης/κινητικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελεύθερης πρόσβασης στην τεχνολογία/τεχνογνωσία.



ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Δημητρίου



ΣΤΑΪΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου

Γεννήθηκε στην Πάτρα, μεγάλωσε και κατοικεί στον Αγ. Δημήτριο. Παντρεμένος, πατέρας μιας κόρης. Αποφοίτησε από Νυχτερινό Γυμνάσιο και σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, με υποτροφία για Ιταλία. Γραμματέας στο Σύνδεσμο Αργυροχρυσοχόων και εκλεγμένος στη ΓΣΕΒΕΕ στο Δήμο Αγ. Δημητρίου. Από τα ιδρυτικά μέλη του Ρ. Φεραίου, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ και Γραμματέας του Συνασπισμού, αγωνίστηκε για την Αριστερά του σήμερα. Με αντίληψη του πολίτη – δημότη, εργάστηκε ως μέλος του Δ.Σ. επιτροπών Αθλητισμού, Συγκοινωνιών ΚΑΙ Πνευματικού Κέντρου. Συνιδρυτής σήμερα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της δημοτικής κίνησης IMAGINE διεκδικεί έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από κινήματα ποιότητας ζωής για τα (ξεχασμένα;) αυτονόητα.




ΤΣΑΠΑ ΜΥΡΣΙΝΗ (ΜΥΡΝΑ) του Αριστείδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966. Μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη . Μέλος τού Ρήγα στα μαθητικά και σπουδαστικά μου χρόνια ασχολήθηκα αρκετά με τα δημοτικά ζητήματα. Σπούδασα κινηματογράφο στην Ελλάδα και εργάστηκα ως βοηθός σκηνοθέτη. Από το 1994 εργάζομαι ως σκηνοθέτις στον κινηματογράφο καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Έχω ένα σκύλο και λατρεύω τα αδέσποτα!





ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του Ιωάννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος. Στο διάστημα 1981-198, εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού/Αθλητισμού ως Ειδική Σύμβουλος στο Γραφείο της Υπουργού Μελίνας Μερκούρη σε θέματα Επικοινωνίας και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή της Διοργάνωσης της πρώτης Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (1985), στη διοργάνωση της διάσκεψης των Αρχηγών Κρατών των χωρών της Μεσογείου για θέματα Πολιτισμού το 1985 στην Ύδρα, καθώς και της αντίστοιχης διάσκεψης των Υπουργών Πολιτισμού στους Δελφούς. Συμμετέχει πάγια σε διεθνείς συναντήσεις, επιτροπές και συνέδρια για θέματα Πολιτισμού μέχρι σήμερα.

Στο διάστημα 1988-93 συνεργάστηκε στους Τομείς Διοίκησης/ Επικοινωνίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, Υπουργείο Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) - ΟΑΚΑ- Ολυμπιακή Αεροπορία και σε θέματα Επικοινωνίας και Πολιτισμού με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά.

Από το 1994 έως σήμερα εργάζεται στην ΑΕΠΙ ( Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, όπου έχει τη Διεύθυνση του Τομέα Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Οργανισμού για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είχε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προβολή της Ελληνικής Μουσικής ( ΟΕΜ ), που ενεργοποιείται σε διεθνές επίπεδο..

Από το 1995 είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου