Διαλογος με τον Δημητρη Πικιωνη

Η γη τούτη (η Αττική γη) κείτεται τώρα ως το πριν όμορφο σώμα ενός θεϊκού πλάσματοςόπου κατατρώγει τις σάρκες του η αρρώστια.Και αν είχε μιλιά- και έχει, αλλά δεν την ακούμε- θα έλεγε:«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι τι κάνετε; Τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα και η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου.Δεν ξέρατε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικά τους θα χάσει το νόημα της; Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματα μου; Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ρίξατε τα νερά των εικονοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς θεών πάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιρειών σας. Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας. Σε σας δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση: η εκμετάλλευση.Έτσι καταστρέψατε την πρώτη, σεπτή κορυφή της Ακρόπολης μου, το Λυκαβηττό, τους έλικες που σχημάτιζε το περίγραμμα τουΠου είναι ο Κολωνός, τα κράτιστα γας έπαυλα;Που οι σπηλιές και τα θρόνια του Πανός…»…Μα τι όφελος, η ύβρις μένει. Τίποτα πια δεν μπορεί να την απαλείψει, θα μείνει εις τον αιώνα.
Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Και όχι μόνο απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της μνήμης των περασμένων, έναντι του μέλλοντος και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πείτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθαυτή, η αιτία της καταστροφής. Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία.
Δημήτρης Πικιώνης (1887- 1968). Αρχιτέκτων, ζωγράφος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιοι του τομέα Πειραιά



ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ



ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ιωάννη

Γεννημένος το 1956, στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και εξειδίκευση στη διαβαλκανική οικονομική συνεργασία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας.
Καθηγητής στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διοικητική εμπειρία ως διευθυντής σχολικής μονάδας στη μειονοτική περιοχή της Θράκης, στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Πειραιά και στο Γραφείο Συμβούλου Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.
Συνδικαλιστής, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αδιορίστων Καθηγητών Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ του νομού Ξάνθης, πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών στη Γαλλία.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι το 1986, στον Συνασπισμό της Αριστεράς από το 1998 μέχρι το 2010, εκλεγμένος στην Κεντρική του Επιτροπή. Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του νέου πολιτικού φορέα.




ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Μιχαήλ


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953 και είναι δημότης του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Εντάχθηκε από τα εφηβικά του χρόνια στο μεταπολιτευτικό κίνημα της Αριστεράς, αγωνιζόμενος για τα τοπικολαικά προβλήματα του τόπου μας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, γιατί πιστεύει ότι για να καλυτερεύσει η κοινωνία δεν αρκεί μόνο να καταγγέλλεις από την εξέδρα αυτούς που ασκούν την αντιλαϊκή εξουσία, αλλά να προτείνεις συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις.
Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και οι εργαζόμενοι, εκτιμώντας της συνδικαλιστική του προσφορά και δράση, τον αναδεικνύουν σε θέσεις ευθύνης των Σωματείων και της Ομοσπονδίας τους.





ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του Αλεξάνδρου

Γεννήθηκε το 1956 στην Π Κοκκινιά. Η σχέση του με την πολιτική αρχίζει την περίοδο της μεταπολίτευσης.ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΑΡ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Παράλληλα δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά. Ιδρυτικό μέλος της συνοικιακής επιτροπής Κοκκινιάς (1981-1984).Ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες του Πειραιά» με επικεφαλής τον αείμνηστο Κ.Κωσταράκο[ 1986]. Διαμερισματικός σύμβουλος Πειραιά (1990-1994). Μέλος της δημοτικής κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας». Σταθμοί μιας διαδρομής που ελπίδες και όνειρα εναλλάσσονται με πίκρες και απογοητεύσεις. Σε μια κοινωνική πραγματικότητα που όλα αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα μεταλλάσσοντας ιδεολογίες, ταυτότητες και τρόπους ζωής όπου η κυρίαρχη πολιτική πούλησε την ψυχή της στο life style, εμείς συνεχίζουμε για μια πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία. Εργάζεται σαν ψυχολόγος-ψυχαναλυτής, διδάσκων στο Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας-Χαρακτηριοανάλυσης.




ΒΑΛΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη

Γεννήθηκα στο Πειραιά. Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα στο Μοσχάτο. Εδώ βρίσκεται και το πατρικό μου σπίτι. Είμαι νυμφευμένος με την Δέσποινα Μανωλά. Από τις αρχές τις δεκαετίας του ογδόντα κατοικώ στον Κορυδαλλό.
Αποφοίτησα από το Ζάννειο Γυμνάσιο του Πειραιά.

Τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια με βρήκαν παράλληλα με τις σπουδές μου να συνδικαλίζομαι με την φοιτητική παράταξη ‘Δημοκρατική Πορεία’ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έχω σπουδάσει μαθηματικός και ηλεκτρονικός ενώ έχω γνώσεις ακουστικής ηχοληψίας και μουσικής.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό υπηρετώντας ένα μεγάλο μέρος της θητείας μου στο αντιτορπιλικό Τομπάζης.

Έχω εργαστεί σαν ηχολήπτης, ηλεκτρονικός, μαθηματικός, μουσικός και οδηγός ταξί ενώ για ένα ευτυχώς μικρό χρονικό διάστημα υπήρξα και άνεργος.
Σήμερα έχω την τεχνική ευθύνη τριών ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η σταδιοδρομία μου στο χώρο του ραδιοφώνου ξεκίνησε το 1988 σαν τεχνικός στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘σκάι’.

Είμαι συγγραφέας δύο βιβλίων ενώ είχα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το έτος 1998 σαν συνθέτης.



ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μάρκου














ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
του Γεωργίου

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής, σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και στην Πολιτιστική Διαχείριση. Επίσης, είναι κάτοχος μάστερ στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας. Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησε στο Στρασβούργο στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συγγραφέας ενός βιβλίου και πολυάριθμων άρθρων. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα πολιτισμού, μειονοτήτων, γυναικείου κινήματος και Κυπριακού.
Κατοικεί στον Κορυδαλλό και είναι παντρεμένη με τον Κώστα και μαμά του Παύλου




ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Πιέρρου




ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Παντελή

Γεννήθηκε στο 1973 στην Αθήνα. μεγάλωσε και ζει στον Κορυδαλλό. Είναι παιδίατρος. Είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου Αθηνών.







ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
του Διονυσίου

Έχω γεννηθεί στα Καμίνια του Πειραιά. Έχω υπάρξει πρωταθλητής του στίβου και προπονητής στίβου στον Πειραϊκό σύνδεσμο, Ηρακλή Πειραιά και στον Πανιώνιο.
Είμαι δημοσιογράφος από το 1980. Τα τελευταία 24 χρόνια εργάζομαι στο ΕΘΝΟΣ και είμαι προϊστάμενος διόρθωσης.





ΜΙΧΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου

Ονομάζομαι Ειρήνη Μιχελή και ζω στον Κορυδαλλό. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι μου και θέλω επιτέλους να τον δω να γίνεται "βιώσιμη" πόλη, πράγμα που του αξίζει άλλωστε.

Θέλησα να λάβω μέρος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Να μπορώ να πω, ότι προσπάθησα να βελτιώσω τα πράγματα και δεν επαναπαύτηκα στον καναπέ μου γκρινιάζοντας για το χάλι που επικρατεί.








ΜΠΟΥΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη

Γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα, στο Κερατσίνι. Παντρεμένος με την Αιγυπτιώτισσα δασκάλα Ελένη Κοσσένα. Πολύτεκνος, με τέσσερα παιδιά. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φιλόλογος καθηγητής σε διάφορα σχολεία της χώρας, υπηρέτησε με πάθος και αγωνίστηκε, για τη ριζική δημοκρατική μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Διετέλεσε Λυκειάρχης στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και Γυμνασιάρχης στο 1ο Γυμνάσιο. Από νεαρός, αγωνίστηκε για τα οράματα της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Είχε ενεργητική και έντονη παρουσία στο Φοιτητικό Κίνημα (αγώνες για το 15% στην Παιδεία, 114, Φοιτητικό Σύλλογο Πειραιά κ.λπ.). Ανήκε πάντα στο Ανανεωτικό Αριστερό Κίνημα (Κ.Κ.Ε. εσωτ., Ε.ΑΡ., ΣΥΝ και σήμερα στη Δημοκρατική Αριστερά, με Πρόεδρο το Φώτη Κουβέλη). Δραστηριοποιήθηκε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα (Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Ο.Λ.Μ.Ε., Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.). Στη διάρκεια της χούντας, κυνηγήθηκε και εκδιώχθηκε από την υπηρεσία του, για τα δημοκρατικά του φρονήματα και τη συνδικαλιστική του δράση. Αποκαταστάθηκε πλήρως, μετά τη μεταπολίτευση. Έντονη δραστηριότητα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων (Πρόεδρος Εταιρείας Τεχνών – Επιστήμης και Πολιτισμού, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΚ, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τ.Ε.Λ. Δραπετσώνας). Αγωνίστηκε και αγωνίζεται ιδιαίτερα, για την ανάπτυξη του οικολογικού και περιβαλλοντικού Κινήματος. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Δ.Ε.Η, ανέβηκε μαζί με άλλους στο φουγάρο του «δράκου».



ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σάββα

Γεννήθηκε στον Πειραιά από πρόσφυγες γονείς και μεγάλωσε στις πλατειές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Από το 1975 οργανώθηκε στον «ΡΗΓΑ» της Κοκκινιάς

Τελείωσε το γυμνάσιο αρρένων Νίκαιας και το 1ο ΤΕΛ Κορυδαλλού.

Το 1989 ήταν υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με το ΚΚΕ Εσωτ- Α.Α.

Ασχολείται με καφε μπαρ. Έχει 2 παιδιά.





ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε το 1955 και κατοικεί στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Αρχιτέκτων Μηχανικός. Είναι εκλεγμένος επί διετίας στο Δ.Σ. του συλλόγου ΡΩΜΗΣ με πανιταλική δράση. Εκλεγμένος επίσης επί τριετίας στο σύλλογο των αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ ΠΕΔ με την επιφόρτιση του καταστατικού για την πανελλαδοσκόπηση του κλαδικού οργάνου με πανελλαδική περιφερειακή δράση. Κατά καιρούς συμμετοχή σε περιφερειακά ψηφοδέλτια. Επαγγελματικά ασχολείται με τους ισχύοντες αναπτυξιακούς νόμους και τη δημιουργία προτάσεων ESPA
καθώς και την παρακολούθηση κλαδικών επιτροπών πολεοδομίας και χωροταξίας. Τέλος μελετά την κατασκευή χώρων που αφορούν στην υγεία.



ΤΣΙΑΛΤΑ ΣΟΦΙΑ του Πέτρου

Η Σοφία Τσιάλτα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά.

Σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών και Νανσύ Γαλλίας.

Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κατά τη δημαρχιακή περίοδο ’90-94, θέση από την οποία παραιτήθηκε καταγγέλοντας την ασκούμενη τότε δημοτική πολιτική σε θέματα αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης των δημοτικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Εργάστηκε ως Έφορος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά επί σειρά ετών. Τα τελευταία 10 χρόνια υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια στο γυμνάσιο Καμινίων Πειραιά.

Εμπνεύστηκε από τις ιδέες και τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς για τις οποίες αγωνίζεται μέχρι σήμερα και ως μέλος της ΠΠΕ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Πειραιά.

Συμμετείχε και συμμετέχει μέχρι σήμερα σε αυτοδιοικητικές και πολιτιστικές κινήσεις πολιτών, «Πολίτες του Πειραιά», «ΕΚΙΤΕΠ», «λιμάνι της Αγωνίας».

Η υποψηφιότητά της στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ, σηματοδοτεί την άποψή της ότι η αντιμετώπιση των σύγχρονων και πολύπλοκων σημερινών προβλημάτων σε επίπεδο περιφέρειας προϋποθέτει κυρίως τη διαμόρφωση υπεύθυνων προτάσεων και με την ενεργό συμμετοχή και δράση των πολιτών.




ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

Ασκώ μαχόμενη δικηγορία στον Πειραιά. Γεννήθηκα το 1968 στον Βροντάδο της Χίου. Φοίτησα στην Νομική Σχολή της Θράκης. Εντάχθηκα στην ανανεωτική αριστερά μέσα από την φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα. Διετέλεσα μέλος του Κ.Σ. της Ρ.Α.Ν. (Νεολαία Ε.Α.Ρ.). Ήμουν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και της Νεολαίας του. Πιστός στις ιδέες της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής αριστεράς συμμετέχω στο νέο πολιτικό εγχείρημα του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και είμαι μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η Αττική Γη προτείνει στους πολίτες να αναδείξουν τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών μέσα από προτάσεις δημοκρατικές, αλληλέγγυες, μεταρρυθμιστικές, αναγεννητικές, αποτελεσματικές, εφαρμόσιμες, με σαφή οικολογική και εναλλακτική προοπτική.




ΧΑΠΠΑ-ΖΩΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Ζαχαρία

Γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε στη Νίκαια και τα τελευταία χρόνια ζει στη Δραπετσώνα. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφορική.

Εργάστηκε αρχικά σε διεθνή εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ εδώ και 25 χρόνια είναι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης σε Λύκειο του Πειραιά.
Είναι παντρεμένη και έχει γιό Μηχανολόγο Μηχανικό και κόρη Αρχαιολόγο. Από τα φοιτητικά της χρόνια ανήκει στο χώρο της Αριστεράς και πιστεύει ότι…

«παραδόξως, μόνο στην ανάπτυξη, στη μεταρρύθμιση και στην αλλαγή μπορεί να βρεθεί η αληθινή σιγουριά»












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου