Διαλογος με τον Δημητρη Πικιωνη

Η γη τούτη (η Αττική γη) κείτεται τώρα ως το πριν όμορφο σώμα ενός θεϊκού πλάσματοςόπου κατατρώγει τις σάρκες του η αρρώστια.Και αν είχε μιλιά- και έχει, αλλά δεν την ακούμε- θα έλεγε:«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι τι κάνετε; Τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα και η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου.Δεν ξέρατε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικά τους θα χάσει το νόημα της; Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματα μου; Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ρίξατε τα νερά των εικονοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς θεών πάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιρειών σας. Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας. Σε σας δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση: η εκμετάλλευση.Έτσι καταστρέψατε την πρώτη, σεπτή κορυφή της Ακρόπολης μου, το Λυκαβηττό, τους έλικες που σχημάτιζε το περίγραμμα τουΠου είναι ο Κολωνός, τα κράτιστα γας έπαυλα;Που οι σπηλιές και τα θρόνια του Πανός…»…Μα τι όφελος, η ύβρις μένει. Τίποτα πια δεν μπορεί να την απαλείψει, θα μείνει εις τον αιώνα.
Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Και όχι μόνο απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της μνήμης των περασμένων, έναντι του μέλλοντος και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πείτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθαυτή, η αιτία της καταστροφής. Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία.
Δημήτρης Πικιώνης (1887- 1968). Αρχιτέκτων, ζωγράφος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σταυροδοσία Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Κεντρικός Τομέας

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 14.599

Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Ανδριοπούλου 14.599

1. Αλ Σαλέχ Αφροδίτη 1658

2. Ζιώγα Ελένη 1307

3. Λογοθέτης Ηλίας 1214

4. Ζουμπουλάκη Μαρία (Μανίνα) 1044

Σταυροδοσία Βόρειου Τομέα Αθηνών

Βόρειος Τομέας

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 11.008

Αντιπεριφερειάρχης Νότης Μαυρουδής 11.008

1. Κιντή Σοφία 1133

2. Βαρελάς Δημήτριος 970

3. Ζαράνη Χαρά 949

4. Λιοναράκη Μυρσίνη-Αικατερίνη 939


Σταυροδοσία Νότιου Τομέα Αθηνών

Νότιος Τομέας

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 7.717

Αντιπεριφεριάρχης Κοκκινοπούλου Φαίη 7.717

1. Γιαλαμά Σοφία 880

2. Ζήκου Γεωργία 805

3. Αποστολοπούλου Ελένη 652

4. Μαργαρίτη Γεωργία 618


Σταυροδοσία Δυτικού Τομέα Αθηνών

Δυτικός Τομέας

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 6.384

Αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Κανελλοπούλου 6.384

1. Αλεβίζου Δήμητρα 1159

2. Πούλου Σοφία 777

3. Δρακωνάκη Ιωάννα 722

4. Στασινός Παναγιώτης 599


Σταυροδοσία Ανατολικής Αττικής

Ανατολική Αττική

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 6.234

Αντιπεριφερειάρχης Δημητρακόπουλος Θέμης 6.234


1. Τζιβελέκα Παναγιώτα 476

2. Σκλαβούνου Βασιλική (Βάσω) 435

3. Γρηγορόπουλος Αντώνιος 431

4. Τσιώκου Αλέκα 397

Σταυροδοσία Πειραιά

Πειραιάς

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 5.361

Αντιπεριφερειάρχης Γεράσιμος Γεωργάτος 5.361

1. Γιαννακάκη Μαρία 641

2. Αλβανός Γεώργιος 556

3. Τσιάλτα Σοφία 528

4. Μιχελή Ειρήνη 478



Σταυροδοσία Δυτικής Αττικής

Δυτική Αττική

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 2.107

Αντιπεριφερειάρχης Μοναχολιάς Ηλίας 2.107


1. Ιωαννίδου Βαλεντίνα 336

2. Καζαντζίδης Χαράλαμπος 323

3. Λεβέντης Σωτήρης 314

4. Σεραφίδης Στυλιανός 211

Σταυροδοσία Νήσων

Νησιά

Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός 1.070

Αντιπεριφεριάρχης Δελλής Ιωάννης 1.070

1. Μαγείρου Έλενα 179

2. Ησαΐα Όλια 97

3. Κολίτα (Λύτα) Άρτεμις 88


Με την επιφύλαξη της αντιγραφής από τις λίστες του Πρωτοδικείου

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας των περιφερειακών συμβούλων όλων των συνδυασμών, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αναρτήθηκαν αργά σήμερα το μεσημέρι σε πίνακες στο Πρωτοδικείο.
Επίσημο όμως αντίγραφο των αποτελεσμάτων θα λάβουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο μετά το μεσημέρι, οπότε και θα αναρτηθούν από το blog της αττικής γης.
Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

τα αποτελέσματα των εκλογών

τα τελικά αποτελέσματα

Αττική Γη: 54.480 3,81% 2 έδρες

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 11.008 4,80%
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 6.384 3,50%
Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 14.599 4,36%
Νότιος Τομέας Αθηνών: 7.717 4,09%
Πειραιώς: 5.361 2,97%
Νήσων: 1.070 2,55%
Ανατολικής Αττικής: 6.234 3,16%
Δυτικής Αττικής: 2.107 2,82%


σας ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους.
και συνεχίζουμε...
γιατί ήρθαμε για να μείνουμε!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

Ζητήσαμε απ' τον γρηγόρη ψαριανό να μας στείλει ένα κείμενο αποκλειστικά για το attikigi.blogspot. Δυστυχώς ο χρόνος δεν του έφτασε (όσοι τον συναντήσατε κάπου τις μέρες αυτές εύκολα καταλαβαίνετε το γιατί). Μας υποσχέθηκε όμως ότι θα είναι κοντά μας τις επόμενες μέρες.
Έτσι κι εμείς φτιάξαμε ένα κολάζ (μας βγήκε λίγο σεντόνι) από όσα μας είπε κατά την προεκλογική περίοδο. Για να θυμηθούν οι παλιοί (αναγνώστες) και να διαβάσουν όσοι τα έχασαν.
Κι όπως συνηθίζει να κλείνει ο γρηγόρης.........
ευλόγησον! venceremos no pasaran!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

γρ. ψαριανός: "...υπάρχουν μόνο αποτελεσματικές ή όχι πολιτικές"

Συνέντευξη Γρ. Ψαριανού στην εφημερίδα Έθνος

Έθνος
06.11.2010
Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσούτσια

«Αποτελεσματικές πολιτικές»

Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι «καταγραφή κομματικών ποσοστών», επισημαίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει φρέσκο ή μπαγιάτικο, υπάρχουν μόνο αποτελεσματικές ή όχι πολιτικές»

 «Λεφτά υπάρχουν». Πού πήγαν τελικά τα λεφτά;
- Φοβάμαι ότι, σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο σε τσέπες πολιτικών, όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά στην καταστροφή της Ελλάδας, και ιδίως της Αττικής. Μέχρι το 2007 είχαμε έναν οικοδομικό οργασμό και τίποτα δεν έμεινε άκτιστο. Τις μεζονέτες επιδότησαν τα λεφτά. Γιατί καμία ανάλγητη νεοφιλελεύθερη τρόικα δεν θα μας σταματήσει, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε ό,τι έχουμε.
Σας είπα ακόμα πόσο κακός, πολύ κακός είναι ο νεοφιλελευθερισμός; Ιδίως σε

αφ. αλ σάλεχ: "διασχίζοντας τους δρομους της πόλης..."

Σκέψεις για την 7η Νοεμβρίου
 
Διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης λίγες είναι οι στιγμές που δεν θα κλείσεις τα μάτια σου στη θέα ενός ηλικιωμένου άστεγου επαίτη, που θα δεν στρέψεις το βλέμμα αλλού για να αποφύγεις τον εικοσάχρονο που τρυπιέται δίπλα στη στοίβα των σκουπιδιών, που δεν θα επιταχύνεις το βήμα με κατεβασμένο το κεφάλι όταν

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

γρ. ψαριανός: "πίσω από τα γκέτο, την εγκληματικότητα, βρίσκονται Έλληνες"

συνέντευξη γρ. ψαριανού στην athens voice

Εκλογές 2010- Γρηγόρης Ψαριανός

 AV the paper

τεύχος: 322 - 03/11/2010 

 Το γραφείο βρίσκεται Μεσογείων και Κατεχάκη. Στο ραντεβού μας φτάνει λαχανιασμένος! Με την ίδια ένταση μου μιλάει σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης για την «Αττική γη», για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια, τα νταλαβέρια της οργανωμένης μαφίας του Δήμου, τον «κακό δήμαρχο Κακλαμάνη», την «Καμπότζη το ΚΚΕ», τον «Ξανθόπουλο» Δημαρά, τους εργατοπατέρες, τις ευθύνες για την πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την άθλια κατάσταση του κέντρου. Φεύγοντας μου φωνάζει «να έρθεις στο πάρτι μας, εμείς δεν ψαρεύουμε ψήφους στις λαϊκές, να έρθετε όλοι».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αττικής; Ποια προβλήματα δεν έχει η Αττική! Γιατί έχει γύρω στα 250. Τα σημαντικότερα είναι το χωροταξικό και το περιβάλλον. Έχουμε φτιάξει μία γιγαντούπολη και έχουμε καταφέρει να κάνουμε τις μικρές πόλεις, όπως είναι το Λαύριο, την Ελευσίνα και

αφ. αλ σάλεχ: «να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο υπο- και από- κοινωνικοποίησης»

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, συνέντευξη στο TVXS
Παρ 05/11/2010, tvxsteam

Συνέντευξη στο TVXS παραχώρησε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γρηγόρη Ψαριανό. Η κα Αλ Σάλεχ, μεταξύ άλλων απαντά και στην «χυδαία» όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχθηκε από τον Τύπο «λόγω του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία έξι χρόνια, της άτυπης μετανάστευσης»
.

Ήσασταν σύμβουλος του Υφυπουργού Βούγια για θέματα μετανάστευσης, αλλά δεχθήκατε τα πυρά των εφημερίδων για την προηγούμενη καριέρα σας ως μοντέλου και ηθοποιού. Ήταν αυτό που σας έκανε να... δραπετεύσετε στην Αγγλία;

Δεν ήμουν ποτέ μοντέλο. Ηθοποιός ήμουν και εξακολουθώ- ο όρος πρώην ηθοποιός δεν υφίσταται! Και δεν νομίζω ότι «δέχθηκα τα πυρά» ηλεκτρονικών και ψηφιακών ΜΜΕ λόγω της ιδιότητάς μου ως ηθοποιού, αλλά λόγω του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία έξι χρόνια, της άτυπης μετανάστευσης. Αλλά καθώς δεν θα το ομολογούσαν ποτέ αυτό - δεν είναι πολιτικά ορθό! - επιδόθηκαν σε μια πουριτανική λασπολογία σαφώς έωλη. Ξέθαψαν σκηνές από ταινίες, σίριαλ,

για κλείσιμο, μια διαφορετική συγκέντρωση στο santa botella...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

γρ.ψαριανός: «είμαστε απέναντι στην πόλωση»

Συνένεντευξη του γρ.ψαριανού στο tv χωρίς σύνορα 

Πέμ 04/11/2010, Βασίλης Κωστούλας   


«Αρνούμαστε να στοιχηθούμε», με το χαρακτήρα τον οποίο προσδίδει ο πρωθυπουργός στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διαμηνύει στο tvxs.gr ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού Αττική Γη, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος σημειώνει ότι «απόπειρες πόλωσης προκάλεσαν κάποια στιγμή - έστω και με καθυστέρηση - αντίθετα απ’ τα προσδοκώμενα, για τους εμπνευστές τους, αποτελέσματα».*Η συνέντευξη εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος ενόψει της 7ης Νοεμβρίου.

Κληθείς να ορίσει τον πήχυ, γενικότερα της Δημοκρατικής Αριστεράς, στις επικείμενες εκλογές, εκφράζει την πεποίθηση ότι «επιτυχία θα είναι να μπορέσουμε μέσα από την όλη εκλογική διαδικασία να επηρεάσουμε τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές».

«Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε ο καλλιτέχνης», αναφέρει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «πρακτικές και υλοποιήσιμες» τις προτάσεις του συνδυασμού του, φέρνοντας το παράδειγμα της «θέσπισης αυστηρής πράσινης ζώνης μεταξύ των πόλεων της Αττικής», και υπενθυμίζει ότι «η Αττική ξεκίνησε να καταστρέφεται χωρίς Μνημόνιο, και συνεχίζει να καταστρέφεται, είτε με Μνημόνιο είτε χωρίς».

Αναφερόμενος στις σχετικά πρόσφατες διασπάσεις στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκφράζει την εκτίμηση πως ο συγκερασμός των διαφορετικών μερών «ίσως την εποχή αυτή να ήταν ακόμα πιο παράταιρος απ’ ότι πριν».

Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ.Γρ.Ψαριανού στα ερωτήματα του tvxs.gr:

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

γρ. ψαριανός: "για την αυτοδιοίκηση θα μιλήσει κανείς;"

Συνέντευξη του Γρηγόρη Ψαριανού στην Ελευθεροτυπία

Ελευθεροτυπία
2/11/2010

1. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε και πώς θα τις υλοποιήσετε με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση; Πού θα βρείτε τα χρήματα;

Σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. Δηλαδή: σιδηροδρομικό δίκτυο, τραμ, μετρό, προαστιακός και, γενικά, μέσα σταθερής τροχιάς, οδικοί άξονες, ολοκλήρωση του δακτύλιου της πόλης, αξιοποίηση δημόσιων χώρων και δημόσιων κτιρίων που ρημάζουν, χωροθέτηση και εκμετάλλευση αιολικής και ηλιακής ενέργειας, διαλογή, διαχείριση και ανακύκλωση των σκουπιδιών, εκσυγχρονισμός των λιμανιών και δημιουργία τουριστικών υποδομών με κατασκευή μαρινών κ.λπ. στο τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο που παραμένει αναξιοποίητο. Ολα αυτά τα έργα αποφέρουν έσοδα που μπορούν να επενδυθούν μαζί με τους δημοτικούς και περιφερειακούς φόρους στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας, της πρόνοιας και των υπηρεσιών. Επίσης, ξέρουμε όλοι πολύ καλά τα τεράστια ποσά που κατασπαταλήθηκαν σε μαύρες τρύπες και τρύπιες τσέπες και ακόμη, τα τεράστια ποσά των «ευρωπαϊκών πακέτων» που ΔΕΝ απορροφήθηκαν και ΔΕΝ επενδύθηκαν, γιατί δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ή, όπου υπήρξε, συνήθως ήταν σχέδιο λεηλασίας. Υπήρξαν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη θέσπιση Κτηματολογίου και Δασολογίου. Τι έγιναν; Ούτε το ένα έχουμε ούτε το άλλο.

 
2. Πώς τοποθετείστε απέναντι στο δίλημμα που θέτει ο πρωθυπουργός για πρόωρες εθνικές εκλογές και πόσο επηρεάζει το ρόλο σας, πριν και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές; 
Κανείς δεν μιλάει σε αυτές τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση! Εχουμε ρεσιτάλ δημαγωγίας και λαϊκισμού για το Μνημόνιο, το οποίο, ως Δημοκρατική Αριστερά, έχουμε καταψηφίσει στη Βουλή, ενώ άλλοι έκαναν την πάπια, δηλώνοντας απλώς «παρών» ή στήριζαν και ψήφιζαν τις επιλογές του δικομματικού θιάσου που μας έφεραν στο γκρεμό. Τώρα μας βάζουν και διλήμματα του τύπου «εγκρίνετε την πολιτική μας ή όχι», για να μαζευτούν τα πρόβατα στο μαντρί. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού εμπεριέχουν έναν εκβιασμό, από αυτούς που έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες και που στο φινάλε αφορούν εθνικές-βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή, αν κάποιος υποψήφιος έχει σχέδιο και πλάνο και προτάσεις και υποστηρίζεται και από ΠΑΣΟΚους, πρέπει να «χρεωθεί» τις καταστροφικές επιλογές ή τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης; Δημοψηφισματικό χαρακτήρα έχουν τα δημοψηφίσματα. Ας θυμηθούν να μας εκβιάσουν και να μας απειλήσουν στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Για την αυτοδιοίκηση, για τα πραγματικά προβλήματα που την αφορούν, θα μιλήσει κανείς; Σε αυτές τις εκλογές, όχι στις επόμενες...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

γρ. ψαριανός: οι απαντήσεις στις 13 ερωτήσεις του protagon.gr


Πρόσωπα στο protagon.gr
 
Δεκατρείς ερωτήσεις: Γρηγόρης Ψαριανός
01/11/2010


1) 
Xρήστος Xωμενίδης: Ωραίο το μπλα - μπλα αλλά έχετε διοικήσει ο ίδιος ποτέ έστω κι ένα περίπτερο;

Πού το ξέρετε για το περίπτερο; Δεν σας πιστεύω Σοφό Παιδί. Τα δύσκολα χρόνια, κάπου στο 1960, σε μικρή ηλικία, «διοικούσα» με τον πατέρα μου ένα περίπτερο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ακριβώς απέναντι από τον κινηματογράφο «Νιρβάνα» και  50 μέτρα απόσταση από το σημερινό περίπτερο της «Αττικής Γης». Οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά αλλά το περίπτερό μας «το΄ φαγε» η κατασκευή της στροφής-αφετηρίας-τέρματος της λεωφορειακής γραμμής Θων - Θησείον (νούμερο 16 για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι και άμα θέλετε να σας πω και τα άλλα νούμερα, από το 1- Έδεν έως το 96- Λούτσα).
Για κάποιον καιρό, όχι λίγο, έστησα μαζί με συντρόφους και «διεύθυνα» την οργάνωση της νεολαίας του Ρήγα Φεραίου στο Χολαργό, στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μετά για αρκετό καιρό διατέλεσα διευθυντής τροφοδοσίας του American Club στο Καστρί! Παραιτήθηκα από εκεί για να μην μπω στον πειρασμό να δηλητηριάσω τους «αμερκάνους, φονιάδες των λαών»…
  Πολλά χρόνια μετά, συμμετείχα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων