Διαλογος με τον Δημητρη Πικιωνη

Η γη τούτη (η Αττική γη) κείτεται τώρα ως το πριν όμορφο σώμα ενός θεϊκού πλάσματοςόπου κατατρώγει τις σάρκες του η αρρώστια.Και αν είχε μιλιά- και έχει, αλλά δεν την ακούμε- θα έλεγε:«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι τι κάνετε; Τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα και η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου.Δεν ξέρατε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικά τους θα χάσει το νόημα της; Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματα μου; Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ρίξατε τα νερά των εικονοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς θεών πάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιρειών σας. Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας. Σε σας δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση: η εκμετάλλευση.Έτσι καταστρέψατε την πρώτη, σεπτή κορυφή της Ακρόπολης μου, το Λυκαβηττό, τους έλικες που σχημάτιζε το περίγραμμα τουΠου είναι ο Κολωνός, τα κράτιστα γας έπαυλα;Που οι σπηλιές και τα θρόνια του Πανός…»…Μα τι όφελος, η ύβρις μένει. Τίποτα πια δεν μπορεί να την απαλείψει, θα μείνει εις τον αιώνα.
Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Και όχι μόνο απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της μνήμης των περασμένων, έναντι του μέλλοντος και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πείτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθαυτή, η αιτία της καταστροφής. Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία.
Δημήτρης Πικιώνης (1887- 1968). Αρχιτέκτων, ζωγράφος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιοι του Βόρειου τομέα Αθήνας






ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ


ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) του Χαριλάου
Ο Νότης Μαυρουδής έχει μια δυναμική παρουσία σε όλα τα μουσικά δρώμενα της χώρας. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1965 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το 1969 με το Ά Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στο διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα. Την ίδια χρονιά η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ελλάδα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobbos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.

Γράφει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάζεται με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς και έχει διευθύνει καλλιτεχνικά διάφορα φεστιβάλ. Από το 1983 είναι διευθυντής του περιοδικού Tar. Η πλούσια δισκογραφία του (30 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.

Τον Φεβρουάριο του 2008 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με κείμενα περί μουσικής και πολιτισμού, με τίτλο «Ηχολογήματα» (εκδ.Νεφέλη).

ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη

Γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1948.
Αποφοίτησε από το φυσικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από φοιτητής άρχισε να εργάζεται σε φροντιστήριο Μ.Ε. στην Κηφισιά και συνεχίζει μέχρι σήμερα το ίδιο επάγγελμα στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.
Έχει διατελέσει πέντε τετραετίες δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κηφισιάς.
Το 1998 και το 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Κηφισιάς.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Θεοδώρου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Χολαργό. Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα, στη Φιλοσοφική Σχολή. Έχω μια κόρη, τη Λήδα, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθήνας.
Σήμερα είμαι φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Χολαργού. Το σχολείο είναι ο χώρος μου. Γι’ αυτό νοιάζομαι για τα «καθημερινά», τα γνωστά σε όλους αλλά αφημένα στην τύχη τους. (Την ακύρωση του μνημονίου δεν μπορώ να σας την υποσχεθώ).
Τα σχολεία μας δεν δίνουν κίνητρα για δραστηριότητες. Δεν έχουν χώρους (ούτε χρόνους). Στο σχολείο δεν έχει θέση ο διάλογος, η σκέψη, η χαρά. Είναι «εκτός ύλης». Αν δεν «ακούσουμε» τα παιδιά μας, αυτά θα συνεχίσουν να μας κλείνουν τις πόρτες ξεκινώντας από αυτές των σχολείων.
Ας προσπαθήσουμε μαζί να προλαμβάνουμε και όχι να καταστέλλουμε.


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Ιωάννη

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα.
Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κατεύθυνση Ψυχολογία, που χρησιμοποίησε για τη διερεύνηση ρόλων στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Τρία χρόνια έζησε στο Λονδίνο μελετώντας, βλέποντας θέατρo και κάνοντας ποδήλατο… Το 2002 επέστρεψε με ένα μεταπτυχιακό υποκριτικής από τη R.A.D.A. και με πολλά όνειρα. Από τότε εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός.
Με συνεργάτες και δασκάλους της ανθρώπους όπως ο Τάσος Μπαντής, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Βίκος Ναχμίας, δούλεψε στο ελεύθερο θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ…
Τώρα εργάζεται ως Υπεύθυνη του Θεάτρου «Πειραιώς 131».
Από το 2006 προπονείται με την ομάδα στίβου του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου.
Μεγαλώνει μόνη της την τρίχρονη Μελίνα της και νιώθει υποχρέωσή της να προσπαθήσει για μια Αθήνα με περισσότερη ευγένεια, με περισσότερο πράσινο και λιγότερο γκρίζο.

ΖΑΡΑΝΗ ΧΑΡΑ του Ηλία

Γεννήθηκε το 1982 στη Ν. Ιωνία. Αποφοίτησε από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την καλαθοσφαίριση, αθλήτρια της οποίας υπήρξε 15 χρόνια. Παίκτρια των ομάδων υποδομών του Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ και μετέπειτα της γυναικείας ομάδας του ΙΩΝΙΚΟΥ Ν.Φ. Από το 2002 έως και σήμερα μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας της Ν. Ιωνίας. Το 2007 ορκίζεται Δημοτική Σύμβουλος Ν. Ιωνίας, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Ιούλιο του 2009. Μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΖΟΜΠΟΛΑΣ ΝΕΣΤΩΡ του Παναγιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το γυμνάσιο στη Ν. Φιλαδέλφεια και από το 1975 οργανώθηκε στην Ε.Κ.Ο.Ν. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, στη συνέχεια στο ΚΚΕ Εσωτερικού (γραμματέας Ακτιδικής Επιτροπής Βόρειων Προαστίων), ΕΑΡ (γραμματέας κομματικής οργάνωσης Ηρακλείου), ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (μέλος επιτροπής πόλης Αθήνας), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (μέλος Κεντρικής Επιτροπής). Συνδικαλιστής του Α.Ε.Μ. ΜΠΕΤΑΤΖΗΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ και αργότερα από το 1987 μέχρι σήμερα υπάλληλος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων και Αντιπρόσωπος των εργαζομένων στα συνέδρια της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. Σήμερα κατοικεί στη Μεταμόρφωση Αττικής.

ΚΙΝΤΗ ΣΟΦΙΑ του Παναγιώτη

Η Σοφία Κιντή είναι κάτοικος Αγίας Παρασκευής και εργάζεται στην εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ ως διευθύντρια του τμήματος Ειδικών Εκδόσεων. Υπήρξε βασικό μέλος της ιδρυτικής ομάδας των περιοδικών ΚΛΙΚ και NITRO, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού ACTIVE και διευθύντρια της ομάδας έργου του περιοδικού ATHENS.04. Η πορεία της στον χώρο των ΜΜΕ περιλαμβάνει επίσης συνεργασίες με τα τηλεοπτικά κανάλια MEGA, ANT1, STAR και εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς KLIK FM, TOP FM, ΚΑΝΑΛΙ 15, NITRO RADIO & CITY. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του ΑΠΘ και απόφοιτος του Pierce College.

ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΙΑ) του Κωνσταντίνου
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά από το 1973 ζει στο Χολαργό. Σπούδασε χορογραφία και εργάσθηκε 20 χρόνια ως καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και χορογράφος. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Με την πτώση της δικτατορίας οργανώθηκε στο «Ρήγα Φεραίο» και μετά στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα στον ΣΥΝ. Μέλος του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ τη γόνιμη εποχή που την ευθύνη είχε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και μέλος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης. Δραστηριοποιείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται Δημοτική Σϋμβουλος στο Χολαργό και αντιδήμαρχος. Είναι μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Από το 1980 ασχολείται με τις Μ.Κ.Ο. Ιδρυτικό μέλος οικολογικών οργανώσεων, φιλοζωικών, περιβαντολογικών και αντιρατσιστικών ομάδων. Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΜΚΟ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, προωθεί το όραμα για τη συλλογική έκφραση των πολιτών και τη συνταγματική αναγνώρισή τους.

ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικήτα

Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1978 και ο θρύλος της οικογένειας λέει ότι το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε από το μαιευτήριο για να μαθευτεί το ευχάριστο ήταν στα γραφεία του ΚΚΕ εσωτερικού. Μεγάλωσα στο Χολαργό , πήγα σχολείο στην Αγία Παρασκευή και σπούδασα στο Παρίσι. Πίσω στην Αθήνα, με πτυχίο επικοινωνίας από το Paris III - Sorbonne Nouvelle, αρχίζω να εργάζομαι ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Ενδιάμεσα ανέλαβα και θέσεις υπευθύνου γραφείου τύπου και επικοινωνίας χωρίς ποτέ να σταματήσω τη δημοσιογραφία. Είχα ένα φοβερό πατέρα, το Νικήτα Λιοναράκη και μόλις έφυγε απέκτησα μια φοβερή κόρη, τη Νικίτα Ευθυμίου.

ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ) του Παναγιώτη
Γεννήθηκα στην Πάτρα. Αποφοίτησα από το Αρσάκειο, σπούδασα στη Νομική Αθηνών, έκανα Μεταπτυχιακό με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μιλώ τρεις γλώσσες.
Δικηγορία στην Εθνική Τράπεζα έως το 2005 και μαχόμενη δικηγόρος έως σήμερα.
Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ δραστηριοποιήθηκα στον τομέα Ισότητας, Παιδείας και Διεθνών Σχέσεων όπως και στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Χαλανδρίου.
Παράλληλα ως μητέρα ενός παιδιού και σκεπτόμενη το δικαίωμα όλων των παιδιών, όλων μας, να ζούμε σε μια πόλη χρωμάτων και όχι σε μια καρικατούρα, την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χώρος ως χώρος ανάπτυξης, οδηγήθηκα στην όσμωση δικαίου, πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης. Οδηγήθηκα στην ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ.
Και φτάνοντας εκεί ανακάλυψα ότι η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ είναι ατραπός, απάντηση στην απαισιοδοξία, την εσωστρέφεια, τις μουτζούρες στον "τοίχο" της ψυχής μας τους τελευταίους μήνες.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γερασίμου
Γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και δουλεύει ως οικονομικός σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία. Διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αγωνίστηκε για την εφαρμογή της διπλογραφίας σε όλο το δημόσιο τομέα και ειδικότερα στην κεντρική κυβέρνηση. Διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών (ΙΕΚΕΜ) πάνω από πέντε χρόνια επιδίωξε την εκπαίδευση των νέων οικονομολόγων σε περιβάλλον επιχείρησης.
Από τα ιδρυτικά μέλη της Συνεργασίας Πολιτών της Αγ. Παρασκευής συμμετέχει ενεργά στα δημοτικά δρώμενα της πόλης.

ΜΠΟΥΡΟΒΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αναστασίου
Διευθυντικό στέλεχος των Εκδόσεων Λυμπέρη, συνεργάζεται με την εταιρεία από το 1983 μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση την τριετία 1996-99.
Σήμερα κατέχει τη θέση του δ/ντη των Ειδικών κι Εταιρικών Eκδόσεων του Ομίλου Λυμπέρη (Condé Nast Traveller, 2Board magazine, Best of the Best Editions, Confidential magazines - Mykonos, Rodos, Thessaloniki, Luxury Hotel Guide κ.α.), του δ/ντη Liberis Books, καθώς κι εκείνη του Σύμβουλου Έκδοσης του «Men's Health».
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ασχολήθηκε εκτός από την αρθογραφία και τη διεύθυνση των εντύπων με όλο το φάσμα της έντυπης παραγωγικής διαδικασίας των περιοδικών και έχει διατελέσει επί σειρά ετών δ/ντης σε πολλά από τα πιο επιτυχημένα περιοδικά της ελληνικής αγοράς: («Surf+Ski» (1984-87), «Ο Κόσμος του Video» (1985-88), «Status» (1990-1996, 2003 - 04), «Status Traveler» (1994-96), "Car & Driver" (1996 - 98), "Fit for Fun" (1997 - 99), "Status Millennium" (1999 - 00), "Athens Games newspaper" (2000 - 04), «Ο Κόσμος του DVD» (2005 - 07).
Το 1999 ανέλαβε τη διεύθυνση και υλοποίηση του «Status Millennium» που υπήρξε η μεγαλύτερη έκδοση κανονικού τεύχους περιοδικού που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη ποιοτικά συλλεκτική έκδοση στην ιστορία του περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα.
Ο Πέτρος Μπουροβίλης είναι διπλωματούχος της Ανωτάτης Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Γεννημένος το 1957, έχει ένα γιο.

ΠΑΓΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ του Σωτηρίου

Γεννήθηκε στην Αιγείρα Αχαϊας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ακράτας.
Σπούδασε Καλές Τέχνες στο New York University, ενδυματολογία στο Fashion Institute of Technology στη Νέα Υόρκη και στην Esmode στο Παρίσι. Παράλληλα και για μια πενταετία που έμεινε στη Νέα Υόρκη, ακολούθησε θεατρικές σπουδές από ενδιαφέρον στη μελέτη της θεατρικής έκφρασης.
Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 1986, η Ειρήνη Παγώνη κάνει την πρώτη της έκθεση στην Αθήνα στη γκαλερί Συν και ακολουθούν εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικών κατασκευών. Από το 1986 μέχρι σήμερα παίρνει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1996 παρουσιάζει το πολύτεχνο έργο Θεογονία, ενώ το 1996 και 1997, βραβεύεται σε δύο Παγκόσμια Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Τέχνης, στο Ars Electronika στο Λιντς της Αυστρίας και το Ars Digitalis στο Βερολίνο.
Από το 1989 η Ειρήνη Παγώνη αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σχεδίαση των κοστουμιών σε δραματοποιημένα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και
επιμελείται σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Το 2004 παράλληλα με την προετοιμασία μιας ακόμη ατομικής έκθεσης, η Ειρήνη Παγώνη εργάζεται τη γλυπτική κατασκευή-όργανο «Ήχων Γένεσις» και για την εταιρεία SAMSUNG, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Το 2005 εκθέτει στο Πεκίνο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τ0 2009, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο «Οικουμενικότητα, Παιδεία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσιάζει το έργο «Σύγχρονες Πολιτικές Σημειολογίες στην Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο».
Το 2010, το εικαστικό έργο, «loving – dancing», στο USED.
Τον Νοέμβριο του 2010, με τίτλο, «Όχι το παλιό, όχι το καινούργιο, αλλά το απαραίτητο» παρουσιάζει έκθεση, με εικαστικό έργο και έντεχνα χρηστικά αντικείμενα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου
Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1954 στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Παράλληλα, σπούδασε πιάνο στη Scuola Cantorum αρχικά και αργότερα με τον Alberto Νeuman, μαθητή του Arturo Benedetti Michelangeli. Η διπλωματική του εργασία έχει αντικείμενο τον οικισμό της Ύδρας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στο γραφείο «Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες», με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίων για τη μελέτη εφαρμογής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Εκτός από την αρχιτεκτονική, και παράλληλα με αυτήν, εργάστηκε ως πιανίστας με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με την ορχήστρα της Μαρίας Φαραντούρη.
Ως αρχιτέκτονας ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές σπιτιών στην Ύδρα, τη Μύκονο και την Αθήνα, καθώς και με μελέτες και κατασκευές γραφείων και καταστημάτων στην Αθήνα.

ΠΟΛΙΤΗ ΤΑΤΙΑΝΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ) του Νικολάου
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος Ιστορίας της Τέχνης και απόφοιτη Δραματικής Σχολής. Γνωρίζει άριστα τρεις ξένες γλώσσες και συνεχίζει τις σπουδές της στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, τη διοργάνωση συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη μετάφραση, τη διερμηνεία και τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας.


ΡΗΓΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Λεωνίδα

Ο Μιχάλης Ρηγίνος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953. Το 1977 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια σπούδασε οικονομική και κοινωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I Panthéon-Sorbonne, όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Το διάστημα 1987-1991 εργάστηκε ως ερευνητής στο ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 1991 διδάσκει οικονομική και κοινωνική ιστορία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει τις μονογραφίες: «Παραγωγικές δομές και εργατικά ημερομίσθια στην Ελλάδα, 1909-1936» και «Μορφές παιδικής εργασίας στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία 1870-1940».
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ.Ε.Π της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησα από τη ΣΕΛΕΤΕ με το πτυχίο του ηλεκτρονικού και από το 1999 εργάζομαι στο χώρο των πωλήσεων αυτοκινήτων.
Παράλληλα, ασχολούμαι με την ενοικίαση και την υποστήριξη αγωνιστικών αυτοκινήτων και τη διοργάνωση off road περιηγήσεων και εκδηλώσεων. Συμμετέχω επίσης από το 1999 σε αγώνες αυτοκινήτων.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του Ευθυμίου
Γεννήθηκε το 1959 στη Ν. Ιωνία. Τελείωσε το Οικονομικό της ΑΒΣΘ το 1985. Εργάσθηκε ως βιοτέχνης υφαντουργός από το 1987 έως το 2007. Από το 1993 μέχρι τη διάλυση της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ν. Ιωνίας το 2007, ήταν υπεύθυνος του τμήματος Διαφήμισης και του τμήματος Τοπικής Συγκοινωνίας. Οργανώθηκε στο «ΡΗΓΑ» το 1980 και από τότε συμμετέχει στις οργανώσεις της ανανεωτικής αριστεράς. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας και συμμετέχει στο Δ.Σ. των ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

ΤΟΛΙΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ του Χρήστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στην Ιπποκράτους το 1975. Σπούδασε Ιστορία-και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σεμινάρια στην Ιστορία της Τέχνης, την Ιστορία και τη λογοτεχνία. Μιλάει δύο γλώσσες- Αγγλικά κυρίως και Γερμανικά. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετέχει κατά καιρούς σε ανασκαφές. Από το 1996 μέχρι το 2010 στον Συνασπισμό και τη νεολαία του σε διάφορες θέσεις. Τον Ιούλιο του 2010 αποχώρησε και συμμετέχει στη Δημοκρατική Αριστερά με τον Φώτη Κουβέλη. Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και διάφορων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ζει στο Μαρούσι τα 33 από τα 35 χρόνια της ζωής του. Βάζει με το Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν πιστεύει ότι για το χάλι της Αττικής φταίει μόνο το μνημόνιο αλλά όσοι πολιτικοί τη ρήμαξαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ονειρεύεται μια κοινωνία όπου το οικονομικό φαινόμενο θα έχει λυθεί για όλους και η θέση του στην καρδιά και στο μυαλό μας θα καταληφθεί από τα αληθινά προβλήματα των ανθρώπων: του έρωτα, της δημιουργίας, της συμπεριφοράς μας εν γένει και των σχέσεών μας με τη φύση. Δεν είναι αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί αλλά το παλεύει.

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΡΟΥΛΑ) του Ευκλείδη
Γεννήθηκε το 1948. Καθηγήτρια γαλλικών, συνταξιούχος δημοσίου από το 2009, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας. Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.
Το 1999, συμμετείχε σε ομάδα συνεργασίας με τα ΤΕΙ Αιγάλεω στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας για τη δημιουργία των πρώτων πιλοτικών βιβλιοθηκών στα δημόσια σχολεία με βάση την επιδότηση του β’ Κοινοτικού Πλαισίου. Οργάνωσε στο 4ο Λύκειο Αμαρουσίου ομάδες μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικά σεμινάρια και σεμινάρια ξένων γλωσσών.
Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού από το 1974, μέλος της ΕΑΡ, του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ από όπου και αποχώρησε λόγω αγανάκτησης και κορεσμού τον Ιανουάριο του 2010. Προσχώρησε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του Χαλανδρίου με την ίδρυσή της.


ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη

Γεννήθηκα το 1962 στην Αγία Παρασκευή, όπου κατοικώ ακόμα. Σπούδασα μάρκετινγκ και εργάζομαι τα τελευταία 22 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης. Παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.
Είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιούμαι στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύω στην ανάγκη ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Χαραλάμπους

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1954. Ζει και εργάζεται στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι αντίστοιχα. Σπούδασε Νομική και είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών. Συμμετείχε στους αγώνες της γενιάς του και εκδιώχθηκε για τη δράση του. Μέλος του ΚΚΕ έως και το 1991 και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Συνδικαλιστής στο χώρο των ασφαλιστικών εταιριών και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Διευθυντής στον τομέα των πωλήσεων σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Τσαφίλη και πατέρας μιας κόρης.



ΨΩΜΑΔΕΛΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Γεωργίου                                            


Γεννήθηκε στην Αθήνα.


Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου.


Το 2000-01 με υποτροφία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κρατική Ακαδημία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου του Μονάχου της Γερμανίας.(HFF – Munchen).


Επίσης σπούδασε στατική φωτογραφία.


Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.


Φιλμογραφία:


-«Χωρίς σύνορα», 35mm, έγχρωμη, 12min , παραγωγή 1998


Έπαινος από τη σχολή ΒΑΚΑΛΟ

-«Τραπέζι για 2», 35mm, έγχρωμη, 12min 35sec, παραγωγή ΕΡΤ 2002


βραβεία: καλύτερης ταινίας, α’ ανδρικού ρόλου, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στο φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας-Μικρές Πρεμιέρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου